Eenmalige energietoeslag aangepast

Dinsdag 6 september 2022

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag was € 800,-. Begin juli is bekend geworden dat de eenmalige energietoeslag verhoogd wordt naar € 1.300,-.

Heeft u al een energietoeslag ontvangen?

Inwoners die in 2022 al een toeslag van € 800,- hebben gekregen, krijgen in september 2022 € 500,- extra uitbetaald. Zij hoeven hiervoor niets te doen en krijgen hierover een brief met meer informatie. Gemeente Meierijstad voert deze regeling uit voor inwoners van gemeente Bernheze.

Nieuwe aanvragen vanaf 1 september 2022

Aanvragen die wij na 1 september 2022 ontvangen en die recht hebben op de energietoeslag ontvangen na toekenning € 1.300,- in één keer. Aanvragen die tot 1 september 2022 bij ons binnen komen ontvangen in eerste instantie € 800,- en krijgen een nabetaling van € 500,- in september 2022.

Verlengen van de aanvraag datum

Het is mogelijk een aanvraag voor de energietoeslag tot 1 februari 2023 in te dienen. 

Om rekening mee te houden

Inmiddels hebben meer dan 700 mensen de energietoeslag ontvangen. We streven ernaar om binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag, u te berichten. Wij doen ons best om alle aanvragen snel en zorgvuldig af te handelen.

Nu nog geen hogere energielasten? Zet uw toeslag opzij!

Wanneer u het geld van de energietoeslag krijgt, heeft u misschien uw hogere energierekening of de eindafrekening nog niet ontvangen. Deze komt mogelijk pas later dit jaar. Houd in dat geval de energietoeslag apart op uw spaarrekening. Zo kunt de energierekening of eindafrekening op een later moment betalen en voorkomt u betalingsproblemen.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten