Nieuws

Programmabegroting 2024-2027

Vrijdag 22 september 2023

Op woensdag 20 september 2023 presenteerde het college van burgemeester en wethouders de Programmabegroting 2024 en Meerjarenbegroting 2025-2027.

Leefbaarheid en veiligheid in het buitengebied versterken

Woensdag 20 september 2023

De gemeente Bernheze bezoekt komende weken samen met de politie en de Omgevingsdienst Brabant Noord diverse locaties in het buitengebied om de weerbaarheid te vergroten.

Collegecolumn: #prayformorocco

Donderdag 14 september 2023

Het zijn beelden waar je even stil van wordt: het verwoestend effect van een aardbeving. In Marokko is nu een race tegen de klok gaande om mensen onder het puin vandaan te halen. Wat mij – en ongetwijfeld vele anderen – altijd raakt, is om te zien dat mensen elkaar weten te vinden in tijden van crisis. De steunbetuigingen aan alle kanten zijn hartverwarmend.

Plant je mee voor een fleurige straat?

Woensdag 6 september 2023

Kan jouw straat wel een beetje meer groen gebruiken? Maak dan dit najaar als bewoner van gemeente Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad of Oss gratis kans op een Plant je mee feestje voor jouw straat. Samen met de buren de handen uit de mouwen steken is gezellig en je maakt de bijen en vlinders er heel blij mee!

GemeenteBernheze plaatst 1KZ1E J3-plaquettes op bankjes

Woensdag 6 september 2023

Op zondag 10 september is het World Suïcide Prevention Day. Een dag waarop we stilstaan bij de mensen die zijn overleden door suïcide, bij mensen die een poging hebben overleefd en bij iedereen die door suïcide is geraakt.

Extra steun in de rug voor dierenopvang Hokazo

Woensdag 30 augustus 2023

Jaarlijks worden honderden dieren liefdevol opgevangen door Stichting Dierenopvang Hokazo. Omdat de kosten daarvan in 2022 fors stegen, bieden de gemeenten Bernheze, Boekel, Land van Cuijk, Maashorst en Meierijstad dit jaar extra financiële steun aan Hokazo.

Collegecolumn: Naar een groener Bernheze

Woensdag 30 augustus 2023

Op het moment dat ik deze column schrijf, loopt de vakantieperiode op zijn einde. Iedereen komt terug met leuke verhalen over activiteiten in een mooie omgeving. Als we op vakantie gaan, is het prettig om mooi weer te hebben. Dit jaar was het best wisselend.

Wat verstaat u onder een veilig en leefbaar buitengebied?

Maandag 28 augustus 2023

Voor een antwoord op die vraag ontvangen inwoners en ondernemers in het buitengebied in de week van 4 september een vragenlijst.

Zondag 10 september Open Monumentendag in Bernheze

Dinsdag 22 augustus 2023

Op zondag 10 september is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Het thema dit jaar is ‘Levend Erfgoed’. U kunt in gemeente Bernheze 10 monumenten gratis bezoeken. Bij veel monumenten is iets extra's te zien of te doen, zoals rondleidingen, toneelvoorstellingen, exposities en live muziek.

Locatieonderzoeken Oekraïense Vluchtelingen

Donderdag 17 augustus 2023

Veel Oekraïners zijn door de oorlog gevlucht uit hun land . Elke regio in Nederland heeft de taak gekregen om voor een bepaald aantal opvangplekken te zorgen. Op dit moment hebben we 146 personen uit Oekraïne in onze gemeente verwelkomd.

RSS feed van de nieuwsberichten