Werkzaamheden heidecorridor Hooge Vorssel

Maandag 31 oktober 2022

Van 1 tot en met 15 november beginnen we met de werkzaamheden voor de heidecorridor op de Hooge Vorssel. Dit gebeurt langs het fietspad Langdreef.

De corridor gaat de twee heidevelden verbinden. Hiervoor wordt een strook bos van ongeveer 25 meter breed omgevormd naar een zone die bestaat uit grassen, kruiden, heideplanten, groepjes struiken en vrijstaande bomen.
Dit betekent dat we bomen moeten weghalen. Ook op andere plekken op de Hooge Vorssel halen we enkele bomen weg om het bos te laten ontwikkelen. Een bos met meer variatie in soorten en leeftijden. Een ecoloog heeft in het veld beoordeeld welke bomen weg moeten en welke waardevolle beplantingen behouden moeten blijven. Dit is gemarkeerd in het gebied.

De werkzaamheden op de Hooge Vorssel maken deel uit van het overkoepelende plan voor de natuurgebied Maashorst. Kijk voor meer informatie op www.bezoekdemaashorst.nl.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten