Energiebesparing gemeentelijke gebouwen

Dinsdag 15 november 2022

Op dit moment merken we allemaal dat er sprake is van een energiecrisis: aan de pomp of in onze maandelijkse energienota. Ook als organisatie ziet gemeente Bernheze deze effecten. In 2023 stijgen de energiekosten met ongeveer een half miljoen euro. Gemeente Bernheze heeft daarom energiebesparende maatregelen ingesteld waarmee de extra kosten met zo’n € 100.000,- dalen.

Energie besparen

Wethouder Rien Wijdeven: "Het is altijd goed om kritisch te kijken naar ons energieverbruik. Gemeente Bernheze heeft al veel gedaan. Vrijwel alle gebouwen waarvoor we zelf de energierekening betalen hebben een energielabel A. Toch zijn er nog maatregelen mogelijk. Door energie te besparen kunnen we de kosten verlagen. Los daarvan is het een belangrijk en duurzaam speerpunt om minder brandstoffen te verbruiken."

Hoe gaan we energie besparen?

Gemeente Bernheze verlaagt in alle publieke gebouwen de temperatuur naar 19 graden. Daarnaast verlagen we de aanvoertemperatuur van de verwarming. Dit doen we bij de gemeentekantoren, de gemeentewerf en de binnensportaccommodaties. De gemeentelijke kantoorvleugel aan de Misse 4 sluiten we op woensdag, vrijdag en in de schoolvakantieweken. Alle medewerkers werken op die momenten in de Misse 6. Ook sluiten we bijna het hele gemeentekantoor op vrijdagmiddag om 13.00 uur in plaats van 17.00 uur. Een klein deel blijft beschikbaar voor medewerkers om te werken.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten