Kringloopbedrijf Bernheze

Dinsdag 22 november 2022

Op 22 november bracht het college van B&W een bezoek aan Kringloopbedrijf Bernheze.

Het bedrijf heeft geen winstmaximalisatie. Het doel is continuering 4% winst te genereren en om in ieder geval kostendekkend te zijn. Het Kringloopbedrijf wordt ondersteund door de voedsel-bank, kledingbank, repaircafé, schuldsanering en vluchtelingenwerk. Fantastisch dat door de onderlinge samenwerking Kringloop bedrijf Bernheze in de behoefte van velen kan voorzien.

De doelstellingen van het Kringloopbedrijf zijn het inzamelen,  repareren, en  verkopen van tweedehands goederen. Er is werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er werken zo’n 120 personen (80fte). En het bedrijf draagt ook nog bij aan milieudoelstellingen: verminderen van CO2 met 1113.

De winkelomzetten blijven stijgen. Uit postcodeonderzoek blijkt een aantrekkingskracht uit de verre omtrek. Niet alleen uit Bernheze en Oss. Kleding is 40% van de omzet. Dank aan modezaak van Tilburg die gratis kleding doneert.


Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten