Gemeente Bernheze koopt pand Tramplein te Nistelrode

Donderdag 22 december 2022

De oorlog in de Oekraïne duurt langer dan voorzien. Gemeente Bernheze is een gastvrije gemeente en willen de vluchtelingen uit de Oekraïne onderdak blijven bieden. Wij zetten in op duurzame, humane en uitvoerbare opvang.

Tramplein is aangekocht

Het pand aan het Tramplein is aangekocht. De locatie voormalige Rabobank in Nistelrode zou een tijdelijke opvanglocatie zijn. Wij zijn enige tijd op zoek geweest naar een alternatief. Na onderzoek is gebleken dat het financieel mogelijk is voor gemeente Bernheze om het pand te kopen.   

Opvang vluchtelingen

Het pand van de voormalige Rabobank aan Tramplein te Nistelrode is al ingericht voor opvang. Dit betekent dat de Oekraïense vluchtelingen (49 personen) die hier verblijven niet hoeven te verhuizen en er geen aanpassingen aan het pand nodig zijn.

De omwonenden en betrokken partijen zijn over dit besluit geïnformeerd en de gemeente is voornemens medio januari 2023 een inloopavond te organiseren voor iedereen die meer wil weten, vragen heeft of zich als vrijwilliger wil aanmelden. De inwoners krijgen hiervoor nog een uitnodiging. Er is vanuit de gemeente een projectleider om de directe communicatielijn met beide partijen open te houden. 

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten