Convenant getekend voor Geopark

Maandag 3 april 2023

Op 30 maart 2023 hebben diverse gemeenten in Noord-Limburg en in Oostelijk Brabant samen met Waterschap Aa en Maas een nieuw convenant ondertekend voor de periode 2023-2025. De stip op de horizon is het verkrijgen van de Unesco Geopark-status voor dit gebied, dat zich kenmerkt door een uniek ondergronds breukenstelsel. Maar deze provinciegrens overschrijdende samenwerking biedt volgens de bestuurders kansen, om ook op andere onderdelen belangrijke stappen te zetten.

Wethouder Marius Tielemans tekende namens Rien Wijdeven: “Het ontstaan van de breuk heeft ervoor gezorgd dat we in Bernheze een uniek en prachtig landschap hebben zoals het wijstgebied bij Nistelrode. Fantastisch dat we over de provinciegrenzen samenwerken om dit mooie fenomeen nog beter op de kaart te zetten.”

Lees meer hierover in het persbericht (PDF, 336.4 kB).

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten