Lintjesregen gemeente Bernheze 2023

Vrijdag 28 april 2023

Woensdag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Negen inwoners, waaronder een echtpaar, van de gemeente Bernheze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester Antoine Walraven overhandigde hen deze Koninklijke onderscheidingen.

Mevrouw Elly van Genugten-Smulders uit Heeswijk-Dinther werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Van Genugten is vanaf 1991 vrijwilliger bij Zonnebloem afdeling Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Zij ondersteunt bij activiteiten, brengt leden een huisbezoek en was in het verleden bestuurslid van de commissie bezoekwerk.

Verder is mevrouw Van Genugten vrijwilliger bij het Sociaal Cultureel Centrum Servaes in Heeswijk-Dinther. Daar is zij verantwoordelijk voor de barcoördinatie, ondersteunt bij activiteiten en organiseert mede bridgedrives. Tenslotte verricht decoranda zo’n 13 jaar werkzaamheden zoals schilderen, schoonmaken en het inkopen van knutselmaterialen bij Buro Lima in Heeswijk-Dinther.Mevrouw Tonny van der Ven uit Heeswijk-Dinther werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanaf 2005 ondersteunt mevrouw Van der Ven, via Vluchtelingenwerk Nederland locatie Bernheze, statushouders met onder andere hun administratie, medische afspraken en bij algehele integratie. Vanaf 2011 is mevrouw Van der Ven bestuurslid/ plaatsvervangend secretaris (sinds 2017) voor Stichting Sociaal Cultureel Centrum Servaes en begeleidt zij  de dagbesteding voor eenzame en licht dementerende ouderen.

Al tientallen jaren is mevrouw Van der Ven collectant voor diverse landelijke goede doelen. In het verleden ondersteunde zij EHBO-vereniging St. Raphael en het oranjecomité van de Stichting Kindervakantieweek.Mevrouw Rosemarie van Ark- van Krimpen uit Nistelrode werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Van Ark- van Krimpen is sinds 2007 vrijwilliger, waarvan 15 jaar voorzitter, bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem afdeling Nistelrode. Zij organiseert de wekelijkse ochtendactiviteiten, bezoekt leden en neemt deel aan regiovergaderingen. Onder haar voorzitterschap is het ledental verdubbeld en het aantal medevrijwilligers en activiteiten uitgebreid.Mevrouw Rieki van Erp- van de Wetering uit Nistelrode werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanaf 2006 ondersteunt Mevrouw Van Erp  BrabantZorg locatie Laarstede bij activiteiten, zoals handwerken, de wandeldriedaagse en modeshows. Daarnaast is mevrouw Van Erp gastvrouw. In het verleden was decoranda zo’n 30 jaar vrijwilliger bij BrabantZorg locatie Katwijk. Ook daar was zij gastvrouw, bood ondersteuning bij diverse activiteiten en breidde warme sokken voor de bewoners.De heer Antoon van der Ven uit Nistelrode werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Van der Ven zet zich sinds 1987 in voor de samenleving. Hij was in het verleden voorzitter van Buurtvereniging Het Erp in Nistelrode, oprichter en voorzitter van de Toerwielerclub Nistelrode en(assistent-)scheidsrechter binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Zuid.

Daarnaast was de heer Van der Ven zo’n 8 jaar jeugdleider van Voetbalvereniging RKSV Prinses Irene. Tegenwoordig is hij bestuurslid en voorzitter van de commissie onderhoud en materialen, scheidsrechter en lid van de commissies verlaging energie en duurzaamheid binnen deze voetbalvereniging.De heer Paul van der Wielen uit Nistelrode werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Van der Wielen is sinds 1998 een actieve vrijwilliger binnen voetbalvereniging WHV in Loosbroek. Zo is hij clubscheidsrechter en lid van de sponsorcommissie en de campingcommissie voor het evenement Hoken & Hakselen en was hij in het verleden begeleider van een team, lid van het jeugdbestuur en van de jubileumcommissie.

Verder is de heer Van der Wielen vrijwilliger bij Boerenbond Loosbroek, medeoprichter/bestuurslid van Tennisclub Loosbroek, verkeersregelaar bij Carnavalsvereniging De Kreuge Loosbroek en lid van de Stuurgroep Sport in Loosbroek. In het verleden was decorandus bestuurslid van het Duurzaam Landleven Bernheze en vrijwilliger bij Korloo Korfbalvereniging LoosbroekEchtpaar De Wit- van den Elzen uit Nistelrode werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw de Wit- van den Elzen ontvangt haar Koninklijke onderscheiding voor  haar jarenlange inzet binnen koor Con Fuonco in Nistelrode. Daarnaast is decoranda jarenlang actief voor Stichting Jeugdbelangen Nistelrode. Zij organiseert en begeleidde tot 2017  de kindervakantieweek en bereidt sinds enkele jaren de wandeldriedaagse voor. BrabantZorg, afdeling Laarstede rekent al jaren op de betrokkenheid van mevrouw De Wit. Zij organiseert en begeleidt activiteiten voor ouderen met dementie.

De heer de Wit ontvangt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet binnen diverse verenigingen. Decorandus ondersteunt zo’n 40 jaar Stichting Jeugdbelangen Nistelrode bij activiteiten en evenementen, is vrijwilliger bij voetbal- en korfbalvereniging RKSV Prinses Irene en bestuurslid,, van Buurtvereniging Kromstraat Nistelrode. Daarnaast is de heer De Wit ruim 50 jaar mantelzorger van familieleden.Mevrouw Marjo van Gogh- Verhagen uit Vinkel (gemeente Bernheze) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw van Gogh- Verhagen is vanaf 1989 binnen korfbalvereniging KV BMC in Berlicum coach, trainer, penningmeester en lid van de ijstaarten-, paasactie en sponsorcommissie. Daarnaast was decoranda enkele jaren scheidsrechter van de jeugd- en seniorenteams.

Naast haar vrijwilligerswerk voor de korfbalvereniging is mevrouw Van Gogh jarenlang mantelzorger voor familieleden en vrijwilliger bij Heemkundevereniging Vinckel. In het verleden was decoranda bestuurslid van de Harmonie Odio in Vinkel. Naast haar bestuursfunctie begeleidde zij de marionetten naar wedstrijden en optredens.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten