Vijftien kandidaten voor burgemeestersfunctie Bernheze

Woensdag 28 juni 2023

Naar de vacature voor de nieuwe burgemeester van Bernheze hebben vijftien kandidaten gesolliciteerd. Dat heeft de commissaris van de Koning, Ina Adema, bekendgemaakt. Onder de kandidaten zijn elf mannen en vier vrouwen. De sollicitatietermijn is inmiddels gesloten.

Tien kandidaten hebben een professionele achtergrond in de politiek-bestuurlijke wereld, bijvoorbeeld als (oud) wethouder of burgemeester. De overige vijf kandidaten zijn werkzaam in de particuliere sector of hebben een vrij beroep, al hebben zij vaak wel een politiek-bestuurlijke nevenfunctie.

De volgende stappen

De commissaris van de Koning en de vertrouwenscommissie beoordelen de ingekomen sollicitatiebrieven. De vertrouwenscommissie nodigt een selectie van de kandidaten vervolgens uit voor een sollicitatiegesprek. Na de sollicitatiegesprekken draagt de gemeenteraad in het najaar de gewenste burgemeester voor. Uiteindelijk wordt de burgemeester bij Koninklijk Besluit benoemd. De nieuwe burgemeester wordt tijdens een bijzondere, openbare raadsvergadering beëdigd en geïnstalleerd.

Meer informatie

Meer weten over de burgemeestersprocedure? Kijk op de pagina Nieuwe burgemeester.
 

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten