200 extra crisisnoodopvangplekken voor Oekraïners

Dinsdag 24 oktober 2023

Op een gemeentelijk perceel aan de Zandkant in Heeswijk-Dinther komen 200 extra crisisnoodopvangplekken voor mensen uit Oekraïne. Dat heeft het college dinsdag besloten na een dringende oproep van staatssecretaris Van der Burg aan alle gemeenten om extra opvangplekken te realiseren. Het plaatsen van de woonunits start eind oktober.

De oorlog in Oekraïne is nog niet ten einde en de behoefte aan extra crisisnoodopvangplekken is groot. De gemeente Bernheze heeft besloten om 200 crisisnoodopvangplekken te realiseren binnen de gemeentegrenzen. Waarnemend burgemeester Antoine Walraven licht het besluit toe: “Nadat eerder buurgemeenten extra opvangplekken realiseerden, nemen wij in Bernheze ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen uit Oekraïne tijdelijk onderdak te bieden. Bernheze is gastvrije gemeente en daar willen we ook op deze manier invulling aan geven.”

Tijdelijke opvang

De gekozen locatie is een gemeentelijk perceel gelegen aan de Zandkant in Heeswijk-Dinther. Hier plaats de rijksoverheid de komende weken woonunits en tenten waar 200 mensen uit Oekraïne kunnen worden gehuisvest. De woonunits en de tenten zijn geschikt om in te verblijven tijdens de wintermaanden. De crisisnoodopvang is in principe tot 1 januari 2024 maar kan eenmalig worden verlengd tot 1 april 2024.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten