Informatieavond over onderzoeksboring aardwarmte Graafsebaan, Heesch

Dinsdag 13 februari 2024

Energie Beheer Nederland (EBN) heeft het voornemen om een onderzoeksboring voor aardwarmte uit te voeren op een locatie aan de Graafsebaan in Heesch.

Aardwarmte is een duurzame warmtebron die ingezet kan worden voor het verwarmen van huizen en kantoren. Of aardwarmte in deze regio ingezet kan worden is nu nog niet duidelijk, daarvoor is meer kennis nodig van de ondergrond. Met de onderzoeksboring wordt deze kennis opgehaald. De onderzoeksboring duurt ongeveer een halfjaar is alleen bedoeld voor onderzoek.

Advies college B&W aan ministerie

EBN heeft vorig jaar een vergunningaanvraag ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om de onderzoeksboring aan de Graafsebaan 11 in Heesch uit te mogen voeren. Gemeente Bernheze is van mening dat aardwarmte een goede alternatieve warmtebron is maar heeft toch bezwaren tegen de locatie. In januari heeft het college van B&W van de gemeente Bernheze aan het ministerie een negatief advies gegeven.

Informatieavond 20 februari

Wilt u meer weten over aardwarmte of de onderzoeksboring? EBN organiseert een informatieavond op dinsdag 20 februari van 19:30 tot 21:00 uur. Belangstellenden zijn welkom in Restaurant Clemens, Willibrordusweg 81 in Oss. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl.

Meer informatie is te vinden op de website www.scanaardwarmte.nl.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten