Feestelijke aanbieding Marieke Moorman boom

Dinsdag 2 april 2024

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Actief Burgerschap in 2023 werd oud-burgemeester Marieke Moorman als afscheidscadeau een boom aangeboden. Bij de herinrichting van de Traverse in Heeswijk-Dinther is deze boom onlangs geplant op de Raadhuisplaza. Op zaterdag 13 april a.s. wordt de boom tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel aangeboden aan de oud-burgemeester. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst start om 10.00 uur.

Cadeau

De Marieke Moorman boom is een geschenk waar de gemeenschap van kan genieten. De boom, een Noorse esdoorn, levert een groene en natuurlijke bijdrage op de Raadhuisplaza, in het centrum van het dorp. De Marieke Moorman boom is mogelijk gemaakt door Actief Burgerschap, IVN en de gemeente Bernheze. Bij de aanbieding staan deze partijen stil bij het belang van groen in de dorpskernen van Bernheze.

Wandeling

Aansluitend is er gelegenheid om een korte wandeling te maken met aandacht voor de natuurprojecten in de kern Heeswijk-Dinther. Er is een kleine route, rondom Plein 1969, van ruim een kilometer voor mensen die minder mobiel zijn. Daarnaast is de mogelijkheid voor een langere route, deels door de nieuwe natuur in het Aa-dal, van in totaal 2,5 kilometer. Onderdeel van deze route is het Avonturenbos. In het Avonturenbos wordt een leuke activiteit georganiseerd. Ook is er wat lekkers voor kinderen aanwezig. Kortom een leuke ochtendactiviteit voor jong en oud, om de natuur dichtbij te beleven.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten