NK Tegelwippen, draagt u een steentje bij?

Donderdag 11 april 2024

Gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss gaan tijdens het NK Tegelwippen de strijd met elkaar aan. Vorig jaar heeft gemeente Meierijstad gewonnen. Welke gemeente gaat dit jaar winnen? Iedereen kan meehelpen door overbodige tegels te wippen uit de tuin en te vervangen door meer vaste planten, bloemen en bomen in de tuin. Doe mee en geef tot en met 31 oktober 2024 de gewipte tegels op.

Winnen van een andere gemeente is leuk maar het draait bij het kampioenschap natuurlijk om een hoger, gemeenschappelijk doel. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte volgen elkaar op. Het veranderende klimaat is een zaak van de lange termijn maar maatregelen van vandaag hebben morgen al effect. Wij kunnen daarbij de hulp van onze bewoners goed gebruiken.

Waarom meer groen?

  • Minder wateroverlast. In een groene omgeving zakt het regenwater in de bodem in plaats van onnodig naar het riool. Het grondwater -onze toekomstige drinkwatervoorziening- wordt daarmee aangevuld.
  • Meer schaduw en verkoeling. In een buurt met veel stenen loopt de temperatuur tijdens tropische dagen flink op. Dit kan wel vijf graden schelen.
  • Meer leefgebied voor vogels, insecten en andere dieren. Onze voedselgewassen zijn afhankelijk van bestuiving door insecten.
  • Goed voor onze gezondheid. Groen verbetert de luchtkwaliteit. Groen vermindert stress. Groen nodigt uit om naar buiten te gaan, te wandelen, recreëren en elkaar te ontmoeten.

Helpt u mee?

Hebt u tegels gewipt en vervangen door groen? Geef de gewipte tegels tot en met 31 oktober 2024 door via de website van het NK Tegelwippen. De aantallen worden bij de tegelteller van onze gemeente opgeteld. Na het opgeven van de tegels op de website ontvangt u een email. Toon deze email bij Tuincentrum Meijs, Bosschebaan 23 in Heesch en lever hier uw tegels in. Kies vervolgens uit de geselecteerde planten twee soorten die u gratis mee mag nemen. Let op: zolang de voorraad strekt!

Kijk voor meer informatie, tips en de actievoorwaarden op onze pagina over het NK tegelwippen.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten