Start verplaatsing graven KNIL-militairen

Dinsdag 16 april 2024

Eind 2023 besloot de gemeenteraad om een monumentale status te geven aan de graven van KNIL (Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger) militairen en hun partners op begraafplaats Loo in Nistelrode. Dit besluit kwam tot stand in goede samenwerking met de Molukse gemeenschap.

Met de toekenning van de monumentale status aan de graven, geven we een eerbetoon en erkenning aan de KNIL-militairen en hun partners. Ook geven we hiermee een uiting van waardering aan de gehele Molukse gemeenschap in Nistelrode.

Graven verplaatsen naar begraafplaats Loo

In Nistelrode zijn er twee begraafplaatsen waar de graven van KNIL-militairen en hun partners te vinden zijn: begraafplaats Loo en begraafplaats Parkstraat. Vanwege de voorgenomen sluiting van begraafplaats Parkstraat verplaatsen we de graven van de Molukse gemeenschap naar Loo. Om ze vervolgens een monumentale status toe te kennen.

We starten op woensdag 17 april met de werkzaamheden op beide begraafplaatsen. De werkzaamheden nemen een aantal weken in beslag. Op beide begraafplaatsen zijn daarom vrijwel dagelijks werkzaamheden zichtbaar. Het proces van opgraven en herbegraven doen we in nauwe samenwerking met de Molukse gemeenschap. Dit doen we met respect, zorgvuldigheid en eerbied voor alle betrokkenen: de KNIL-militairen, hun partners en nabestaanden.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten