Winactie: Vergroen uw straat met “Plant je mee” feestje!

Dinsdag 23 april 2024

Zijn er in uw straat veel stenen, tegels, en kiezels te vinden? Maar zijn die wel echt allemaal nodig? Kunnen de voortuinen niet wat meer groen gebruiken? Dit najaar maakt u kans om gratis een “Plant je mee” feestje te winnen. Niet alleen gezellig, maar ook goed voor de bijen en vlinders.

Waarom meer groen?

  • Minder wateroverlast. In een groene omgeving zakt het regenwater in de bodem in plaats van onnodig naar het riool. Het grondwater -onze toekomstige drinkwatervoorziening- wordt daarmee aangevuld.
  • Meer schaduw en verkoeling. In een buurt met veel stenen loopt de temperatuur tijdens tropische dagen flink op. Dit kan wel vijf graden schelen.
  • Meer leefgebied voor vogels, insecten en andere dieren. Onze voedselgewassen zijn afhankelijk van bestuiving door insecten.
  • Goed voor onze gezondheid. Groen verbetert de luchtkwaliteit. Groen vermindert stress. Groen nodigt uit om naar buiten te gaan, te wandelen, recreëren en elkaar te ontmoeten.

Hoe doet u mee?

Ga in gesprek met uw buren en vertel waarom u samen de voortuinen groener wilt maken. Haal samen minimaal 20 m² tegels uit uw voortuin en maak kans op het “Plan je mee” feestje! Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op onze pagina Plant je mee.

Deze actie wordt in het kader van het NK Tegelwippen mede mogelijk gemaakt door de Watersamenwerking As50+. Een samenwerkingsverband van gemeente Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad, Oss, Brabant Water en Waterschap Aa en Maas.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten