Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch rijden

Maandag 29 april 2024

Wie een elektrische auto heeft maar geen eigen oprit, kan alleen de auto laden bij een openbare laadpaal. De gemeente Bernheze gaat nu een proef houden met het leggen van kabelgoottegels. Daarmee kunnen elektrisch rijders zonder eigen oprit ook laden met een eigen oplaadpunt.

Onderzoek

De proef, die ongeveer 12 maanden duurt, heeft als doel te onderzoeken of de kabelgoottegels een wenselijke oplossing zijn. Tijdens deze periode zullen de tegels kosteloos worden verstrekt door de gemeente. Na een positieve evaluatie zal de inwoner de kosten van ongeveer € 400,- terugbetalen.

Voorwaarden

Om deel te nemen aan de proef moeten inwoners aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals het bezitten van een elektrische auto en het ontbreken van een eigen oprit.

Tijdens deelname aan de proef moeten gebruikers zich te houden aan specifieke regels, zoals het veilig en schoon houden van de kabelgoottegels. Daarnaast zal de buurt worden geïnformeerd over de plaatsing van de tegels en waar men terecht kan met eventuele klachten.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de pagina Kabelgoottegels.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten