Meer mogelijkheden met starterslening

Donderdag 23 mei 2024

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) breidt de mogelijkheden voor de Starterslening uit, waardoor meer starters de kans krijgen om een eigen woning te kopen. SVn, een onafhankelijke, financiële dienstverlener met als doel maatschappelijk rendement, biedt deze lening ook aan in de gemeente Bernheze.

Tot voor kort konden starters maximaal € 30.000 extra lenen voor de aankoop van een woning met een maximale waarde van € 295.000. Vanwege de stijgende bouwkosten en de krapte op de woningmarkt, die zorgen voor hogere woningprijzen, heeft het college van Bernheze besloten om deze grens te verhogen. Voortaan kunnen starters een woning tot maximaal € 301.000 financieren met een extra lening van € 30.000.

Deze verhoging sluit aan bij het eerder dit jaar vastgestelde kader voor woningbouwprijzen door het college. Met deze aanpassing hoopt Bernheze meer starters te ondersteunen bij de aankoop van hun eerste woning, zodat zij ondanks de stijgende prijzen toch een kans krijgen op de woningmarkt.

Ga voor meer informatie naar de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten