Afvalkalender

Afvalwijzer app

Voor alle informatie over ophaal-/inzameldagen en scheiden van afval kunt u de Afvalwijzer app downloaden op uw telefoon of tablet. De de app biedt nog meer mogelijkheden. Zo kunt u via de app ook een melding doen. Maak daar gebruik van als uw afval bijvoorbeeld niet is opgehaald of als uw container of chip kapot is. Twijfelt u waar uw uw afval kwijt kunt? Kijk dan in het handige afval-ABC in de app.

Tekening van een afvalcontainer

  • Zoek de Afvalwijzer app op in de appstore.
  • Download de Afvalwijzer app.
  • Vul de postcode en het huisnummer in van uw adres.
  • Zet notificaties aan. U ontvangt dan een bericht als u uw afval buiten moet zetten

Afvalkalender

Geen smartphone of tablet? Bekijk, download of print uw persoonlijke afvalkalender. Lukt dat niet, vul dan het aanvraagformulier in om een gratis afvalkalender aan te vragen.

Kliko niet geleegd

Is uw kliko niet geleegd? Neemt u dan contact op ons Publiekscentrum, telefoonnummer 0412-45 88 88, of doe een melding in de Afvalwijzer app.

Zet afval voor 7.30 uur buiten

Op de ophaaldag moet u de kliko voor 7.30 uur buiten zetten. U zet de kliko aan de weg met de wielen richting uw huis. Doe al uw afval in de kliko: losse zakken worden niet meegenomen. Zorg wel dat de deksel nog dicht kan.

Uw afvalzakken voor plastic, blik en drankkartons zet u neer op dezelfde plaats als waar u de kliko’s neerzet. Woont u in een flat of bovenwoning, dan kunt u de zakken voor uw gebouw aan de straat zetten.

Hoe vaak wordt het afval opgehaald?

Verzamelcontainer

De verzamelcontainers worden elke maandag geleegd. Als er een nationale feestdag op maandag valt, legen we de containers de zaterdag ervoor. Deze informatie vindt u niet terug in de Afvalwijzer app.