Plastic, metalen- en drankverpakkingen (PMD)

Plastic afval, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons (PMD) worden 1x keer per 2 weken opgehaald. In de app van de Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch en in de persoonlijke afvalkalender staan de ophaaldagen voor uw adres.

Ophaalpunten PMD-zakken

Gebruik alleen de speciale transparante PMD-zakken. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij de volgende supermarkten en winkels (1 rol per klant):

Heesch

  • Jumbo, Schoonstraat 8, 5384 AN
  • AH, Het Dorp 40, 5384 MC

Heeswijk-Dinther

  • Jumbo, Sint Servatiusstraat 39, 5473 GA
  • Plus, Plein 1969 11, 5473 CA

Loosbroek

  • Dagwinkel Schouten, Dorpsstraat 47, 5472 PJ

Nistelrode

  • Jumbo, Parkstraat 10, 5388 HS

Vorstenbosch

  • Slagerij van den Tillart, Kerkstraat 9, 5476 KA

Aanbieden en ophalen

Kroonring aan een lantaarnpaal met daaraan zakken voor plastic (PMD) afvalHang uw PMD-zakken op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de kroonring om de (lantaarn)paal in uw straat. U mag de zakken ook de avond ervoor vanaf 19.30 uur aan de kroonring hangen. Als het waait, en er is geen kroonring: knoop dan 2 of 3 zakken aan elkaar.

Als er in PMD-zak verkeerd afval zit, worden deze niet meegenomen door de ophaaldienst. Haal het verkeerde afval uit de zak en biedt deze bij de volgende ophaalronde opnieuw aan. Laat de zak niet aan de weg staan.

Is uw PMD-zak niet meegenomen? Haal deze dan dezelfde dag uiterlijk om 22:00 uur van de straat. Dat is fijn voor uw buren, voor het straatbeeld en daarmee ook voor uzelf. Ook krijgt ongedierte zo geen kans.

Wat mag er in de PMD-zak?

Twijfelt u of iets PMD-afval is? Kijk dan op de handige en uitgebreide website afvalscheidingswijzer (afval ABC) van milieu-centraal.

logo plastic statiegeldflesOp de meeste plastic flesjes en drankblikjes zit tegenwoordig statiegeld. Flesjes en blikjes met statiegeldlogo levert u in bij de supermarkt. Flesjes en blikjes zonder statiegeldlogo kunnen in de PMD-afvalzak.