Geldzorgen en regelingen

Geldzorgen leiden vaak tot stress, onrust en onzekerheid. Daarom doen we wat we kunnen om mensen te helpen. Op deze overzichtspagina vindt u de initiatieven vanuit de gemeente Bernheze op een rij.

Sociale kaart geldzorgen

Er zijn altijd mensen die niet goed weten dat ze recht hebben op extra hulp, geld of een regeling. De gemeente Bernheze zet extra in om deze mensen te bereiken en de regelingen nog beter bekend te maken zodat u beter de weg weet te vinden.

Meer informatie

Geldzaken op deze website

Inkomensondersteuning

Heeft u onverwachte kosten of kunt u moeilijk uw rekeningen betalen? U kunt een aanvullende vergoeding ontvangen van de gemeente om bepaalde kosten op te vangen of om iets leuks te doen.

Meer informatie

Inkomensondersteuning op deze website

Collectieve zorgverzekering

Als u een laag inkomen hebt, kan een collectieve zorgverzekering via de gemeente u helpen de maandelijkse lasten wat te verminderen en toch goed verzekerd te zijn. Vooral wanneer u hoge zorgkosten hebt. De gemeente betaalt dan een deel van uw zorgverzekering. De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen.

Voorwaarden

De voorwaarden voor een collectieve zorgverzekering is dat uw inkomen 120% of minder is dan de bijstandsnorm. Uw vermogen mag niet boven een bepaald bedrag uitkomen. En u mag geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige zorgverzekeraar.

Aanmelden of vragen

Ga naar de website van gemeente Meierijstad te kijken welke vorm van collectieve zorgverzekering het beste bij u past. Bij vragen mag u contact opnemen met het team Voorzieningen bijzondere bijstand van de gemeente Meierijstad. U kunt ze bereiken via e-mail inkomensvoorzieningen@meierijstad.nl of bel naar het algemene telefoonnummer 14 0413 en vraag naar bijzondere bijstand voor de collectieve zorgverzekering.
De gemeente Meierijstad voert voor onze gemeente de bijzondere bijstand uit.

Aanbod energieverlaging

Afgelopen jaar zijn de energieprijzen flink gestegen. Steeds meer inwoners krijgen hierdoor te maken met een hoge energierekening. Gemeente Bernheze stelt voor deze inwoners een gratis aanbod beschikbaar. Dit aanbod helpt u bij het verlagen van uw energieverbruik.

U vindt meer informatie op de pagina Aanbod energieverlaging. Daar kunt u een keuze maken uit het aanbod en u aanmelden. 

Energieflyer

Nieuw! In samenwerking met Mooiland, Joost, waterschap Aa en Maas en Brabant Wonen heeft de Gemeente Bernheze voor huurders in de gemeente een energiebesparingsflyer gemaakt. Hier staan 24 praktische tips in om te besparen op de energierekening.

Energieflyer