Geldzorgen en regelingen

Geldzorgen leiden vaak tot stress, onrust en onzekerheid. Daarom doen we wat we kunnen om mensen te helpen. Op deze overzichtspagina vindt u de initiatieven vanuit de gemeente Bernheze op een rij.

Sociale kaart geldzorgen

Er zijn altijd mensen die niet goed weten dat ze recht hebben op extra hulp, geld of een regeling. De gemeente Bernheze zet extra in om deze mensen te bereiken en de regelingen nog beter bekend te maken zodat u beter de weg weet te vinden.

Meer informatie

Geldzaken op deze website

Energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen ontvangen een energietoeslag van €1.300,-. Welke voorwaarden nog meer gelden en hoe hoog uw inkomen mag zijn leest u op onderstaand onderdeel van onze website:

Energietoeslag voor mensen met een laag inkomen.

Inkomensondersteuning

Heeft u onverwachte kosten of kunt u moeilijk uw rekeningen betalen? U kunt een aanvullende vergoeding ontvangen van de gemeente om bepaalde kosten op te vangen of om iets leuks te doen.

Meer informatie

Inkomensondersteuning op deze website

Aanbod energieverlaging

Afgelopen jaar zijn de energieprijzen flink gestegen. Steeds meer inwoners krijgen hierdoor te maken met een hoge energierekening. Gemeente Bernheze stelt voor deze inwoners een gratis aanbod beschikbaar. Dit aanbod helpt u bij het verlagen van uw energieverbruik.

U vindt meer informatie op de pagina Aanbod energieverlaging. Daar kunt u een keuze maken uit het aanbod en u aanmelden. 

Energieflyer

Nieuw! In samenwerking met Mooiland, Joost, waterschap Aa en Maas en Brabant Wonen heeft de Gemeente Bernheze voor huurders in de gemeente een energiebesparingsflyer gemaakt. Hier staan 24 praktische tips in om te besparen op de energierekening.

Energieflyer