Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Standplaatsvergunning

Als u vanaf een vaste plek aan de openbare weg goederen wilt verkopen of diensten wilt aanbieden, heeft u een standplaatsvergunning nodig. Op de volgende vaste plekken kunt u een standplaatsvergunning aanvragen:

  • Heesch: Hoogstraat tegenover de Misse (achter de bomen)
  • Nistelrode: Raadhuisplein
  • Vorstenbosch: mr. Loeffenplein
  • Heeswijk-Dinther: Plein 1969
  • Loosbroek: plein aan de Schaapsdijk – Molenhoeve

Incidentele standplaatsvergunningen kunnen worden verleend voor seizoensgebonden producten zoals kerstbomen, ijs of oliebollen.

Prijs

Het aanvragen van een standplaatsvergunning kost € 43,15. Daarnaast betaalt u € 1,65 per verkoopmeter per week. Voor de stroomvoorzieningen betaalt u € 102,- vaste aansluitkosten per jaar en € 1,30 per week.

Aanvragen

U vraagt een standplaatsvergunning aan met het aanvraagformulier standplaatsvergunning (PDF, 63.6 kB). U moet uw aanvraag tenminste 8 weken voor het innemen van de standplaats indienen bij de gemeente Bernheze, team Vergunningen en Grondzaken.

Regels

De regels waaraan u zich moet houden als u een standplaatsvergunning heeft, staan in de:

Bezwaar maken tegen een beslissing van de gemeente

Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente Bernheze? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Meer informatie over bezwaar maken.