Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Snelfietsroute F50

Het wordt in de toekomst makkelijker om van Oss via Nistelrode naar Uden en Veghel te fietsen. Er komt een snelfietsroute op dat traject, de F50.

Inwoners betrokken

Sinds april 2018 is hard gewerkt aan een ontwerp voor de snelfietsroute. We vinden het belangrijk om bewoners mee te laten denken over het schetsontwerp. Daarom hebben we de opmerkingen die we tijdens een aantal bewonersavonden zijn gemaakt verwerkt. Het aangepaste ontwerp (PDF, 4.2 MB) kan inmiddels op veel instemming rekenen.

Kleinwijk, Kerkveld, Molenerf, Hoogstraat

In februari 2019 hebben we met bewoners van Kleinwijk, Kerkveld, Molenerf en Hoogstraat (PDF, 2.0 MB) knelpunten en andere zaken in detail besproken. De gemeente neemt de opmerkingen die daar gemaakt zijn mee.

Delst, Udenseweg, Noorderbaan Runneke

Na de zomervakantie 2019 organiseren we ook bewonersavonden voor de delen Delst, Udenseweg, Noorderbaan Runneke.

Globale planning

Fase 1: Kleinwijk, Kerkveld, Molenerf en Hoogstraat

Gebr. Van Venrooij is gestart met het gedeelte Kleinwijk, Kerkveld, Molenerf en Hoogstraat. Het project wordt niet in één keer in zijn totaliteit aangepakt maar in fases opgeknipt i.v.m bereikbaarheid van de woningen/bedrijven. Maar om toch zo veel mogelijk ‘doorgaand’ verkeer kwijt te zijn in het projectgebied plaatsen wij tijdens de uitvoering van het project een omleiding voor het doorgaande verkeer via het Laar-Weijen-Noordenbaan. Het project is volgens planning, mits het weer het toelaat, eind maart 2020 klaar.

Fase 2: Fietstunnel Noorderbaan-Heescheweg

  • Voorbereiding: 2019
  • Uitvoering: 2020

Fase 3: Delst, Udenseweg en Nistelrodeseweg

  • Voorbereiding: 2019
  • Uitvoering: 2020