Snelfietsroute F50

Het wordt in de toekomst makkelijker om van Oss via Nistelrode naar Uden en Veghel te fietsen. Er komt een snelfietsroute op dat traject, de F50.

Inwoners betrokken

Sinds april 2018 is hard gewerkt aan een ontwerp voor de snelfietsroute. We vinden het belangrijk om bewoners mee te laten denken over het schetsontwerp. Daarom hebben we de opmerkingen die tijdens een aantal bewonersavonden zijn gemaakt verwerkt. Het aangepaste ontwerp (PDF, 4.2 MB) kan inmiddels op veel instemming rekenen.

Kleinwijk, Kerkveld, Molenerf, Hoogstraat

Dit deel van de snelfietsroute is inmiddels klaar. In het najaar van 2020 moeten we alleen het groen nog aanplanten.

Delst, Udenseweg, Noorderbaan Runneke

Dit deel van de snelfietsroute wordt nu uitgevoerd.

Globale planning

Fase 1: Kleinwijk, Kerkveld, Molenerf en Hoogstraat

Fase 1 is voltooid. In het najaar van 2020 moet alleen het groen nog aangeplant worden.

Fase 2: Delst, Udenseweg en Nistelrodeseweg

Nieuwe bomen

Voor de aanleg van dit deel van de snelfietsroute moeten er veel bomen gekapt worden. Het ontwerp voor het nieuwe groenplan moet nog verder uitgewerkt worden. Dit groenontwerp gaan we na de zomervakantie van 2020 maken zodat we in het plantseizoen 2020-2021 ook alles weer kunnen aanplanten.

Verkeersmaatregelen

Voorafgaand aan de aanleg van de snelfietsroute moeten de nutsbedrijven (gas, water en elektriciteit) werkzaamheden verrichten aan de kabels en leidingen. De nutsbedrijven starten op het deel binnen de bebouwde kom in week 25 (2020). Om de werkzaamheden veilig uit te voeren stellen we verkeersmaatregelen in en moeten de fietsers aan één kant fietsen. Wees alert, u kunt tegenliggers tegenkomen. De verkeersmaatregelen worden duidelijk aangegeven.

Planning

De aannemer start in week 29 (2020) met de werkzaamheden aan het fietspad tussen Menzel en het wildviaduct over de A50 (gemeentegrens) en is in week 32 klaar. Daarna start de aannemer in week 32 met de werkzaamheden in het deel tussen de Hoogstraat en Menzel en de kruising Udenseweg - Menzel. Voor deze werkzaamheden wordt de weg afgesloten en het verkeer omgeleid via het Laar - Achterstraat - Brandsestraat - Udenseweg. Het openbaar vervoer gaat ook via deze route. Naar verwachting is het project in week 37 af.

Fase 3: Fietstunnel Noorderbaan-Heescheweg

  • Voorbereiding: 2020
  • Uitvoering: 2020/2021