Energietoeslag voor minima

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag was € 800,-. Begin juli 2022 is bekend geworden dat de eenmalige energietoeslag verhoogd wordt naar € 1.300,- per huishouden.

Energietoeslag 2023

Er komt in 2023 weer een nieuwe energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. Die kunt u nog niet aanvragen. De Rijksoverheid heeft de invoering van deze wet uitgesteld zonder een nieuwe datum te noemen. Pas als de wet er is kunnen wij als gemeente de toeslag organiseren. Zodra wij meer weten, informeren we u via deze webpagina.

DigiTaalpunten

Heeft u nog geen DigiD en lukt het niet om dit zelf te regelen? Kijk of iemand in uw eigen omgeving u verder kan helpen. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met één van de DigiTaalpunten in Heesch, Nistelrode of Heeswijk-Dinther.

Waarvoor is de energietoeslag?

De energietoeslag is bedoeld voor de hoge energierekening. Het is verstandig dat u dit geld gebruikt om de energierekening mee te betalen. Of te reserveren voor bijvoorbeeld de hogere jaarafrekening van uw energieleverancier.

Nu nog geen hogere energielasten? Zet uw toeslag opzij!

Wanneer u het geld van de energietoeslag krijgt, heeft u misschien uw hogere energierekening of de eindafrekening nog niet ontvangen. Deze komt mogelijk pas later dit jaar. Houd in dat geval de energietoeslag apart op uw spaarrekening. Zo kunt de energierekening of eindafrekening op een later moment betalen en voorkomt u betalingsproblemen.

Meer informatie?

Meierijstad voert de energietoeslag uit voor inwoners van Bernheze. Kijk voor meer informatie op hun website onder het kopje Energietoeslag Minima.

Geldfit

Heeft u vragen of zorgen over financiën? Bel dan gratis en anoniem naar 0800-8115. Dit is het nummer van Geldfit. Zij denken graag met je mee