Groenere schoolpleinen

Maandag 18 november 2019

Zes basisscholen in de gemeente Bernheze gaan komend jaar hun schoolplein groener maken. De gemeente heeft de scholen begeleid bij het maken van een mooi ontwerp dat past bij de wensen van de leerlingen, ouders en leerkrachten.

Spelen in een natuurlijke en groene omgeving is belangrijk voor kinderen. Het nodigt uit om buiten te spelen, het prikkelt de creativiteit en het vermindert stress. De ‘vergroening’ betekent dat zoveel mogelijk tegels van de schoolpleinen worden weggehaald en dat er groen voor in de plaats komt. Dat kunnen natuurlijke speelplekken zijn, maar ook bijvoorbeeld planten, bomen of moestuinen.

Volgend voorjaar een groen schoolplein

De meeste plannen zijn nu nog in de ontwerpfase, maar waarschijnlijk vanaf komend voorjaar kunnen de kinderen op de scholen iedere dag spelen en leren in een gezonde, avontuurlijke leeromgeving

Subsidieregeling

De groene schoolpleinen worden gesubsidieerd uit de subsidieregeling ‘Schoolpleinen van de toekomst’ van Provincie Noord-Brabant.
Vindt u dat uw straat of buurt wel een beetje groener kan? Of heeft u een idee om samen met buren of vrienden de buurt te groener te maken? Neem dan contact op met Harold Soffner van de gemeente Bernheze, via e-mail gemeente@bernheze.org, of telefoonnummer 0412-45 88 88.

Meer nieuws