Open brief Burgemeester

Woensdag 24 november 2021

Beste inwoners van Bernheze,

Even mochten we proeven aan een bijna normaal leven. Maar inmiddels lopen de coronabesmettingen in razend tempo op en raakt de zorg weer overbelast. Daarom waren nieuwe maatregelen onvermijdelijk. Dat is om moedeloos van te worden. Ik begrijp dat. Het is niet leuk om niet naar de sportwedstrijd van je (klein)kind te kunnen gaan, vroeg het café of restaurant te moeten verlaten of een mondkapje te moeten dragen. Maar de situatie is vooral reden tot zorg. Voor mij als burgemeester, voor u als inwoner, vrijwilliger of ondernemer.

Ik roep u wederom op een inspanning te leveren om het tij te keren: houd afstand, was regelmatig uw handen, draag een mondkapje, zorg voor ventilatie, ga in quarantaine bij besmetting, beperk uw sociale contacten en werk thuis als dat kan. Hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe eerder we van deze vervelende situatie af zijn. Werk daarom mee aan het tonen van uw QR-code; maak het degene die daarop controleert niet moeilijk. Bij eerdere besmettingsgolven heeft Bernheze bewezen zich goed aan de maatregelen te houden. We kunnen dat, daar ben ik trots op.

Ook vraag ik u om naar elkaar om te kijken. Zoals we dat gewend zijn te doen. Een telefoontje, een kaartje, aandacht geven: het kan enorm helpen in deze moeilijke tijden. Heb oog voor mensen die eenzaam of ziek zijn. Waardeer degenen die zich uit de naad werken in de zorg. En koop bij lokale ondernemers. Alleen samen komen we deze volgende fase in de coronacrisis te boven.

Marieke Moorman
Burgemeester

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten