Schoonmaken valondergronden speelplekken

Dinsdag 13 december 2022

De gemeente gaat de valondergronden van de speeltuinen schoonmaken. Afgelopen maanden hebben we steekproeven gedaan. Daaruit is gebleken dat het valzand op meerdere plekken vervuild en matig was.

Valzand ligt als valdempende ondergrond in alle speeltuinen in de gemeente Bernheze. Het kan na verloop van tijd vervuild raken door takjes, plastic, kattenuitwerpselen, onkruid etc. Als het wordt schoongemaakt kunnen kinderen met plezier blijven spelen in onze speeltuinen. 

Start werkzaamheden

De gemeente gaat de valondergronden van de speelplekken in fases schoonmaken. Meteen in december 2022 worden 53 van de 92 speelplekken met zandondergrond schoongemaakt. Afhankelijk van het verloop van deze actie wordt bepaald welke plekken in 2023 aan de beurt zijn.

U kunt hier de lijst per kern (PDF, 41.6 kB) bekijken. U kunt ook de situatie per kern bekijken via onderstaande kaartjes.

We houden het samen schoon

De gemeente gaat nu aan de slag om het valzand schoon te maken, maar laten we er samen voor zorgen dat het zo blijft. Als omwonende of huisdierenbezitter kunt u dat doen door de speeltuin netjes te houden voor de kinderen.

Houd ook rekening met het GGD-advies met betrekking tot hygiëne na het spelen:

  • Laat kinderen niet eten of drinken in het zand.
  • Veeg het zand goed af van de kleding.
  • Was de handen van de kinderen na het spelen in de zandbak.

De gemeente komt met een voorstel om het 'beheerplan Spelvoorzieningen 2024' op te stellen. Meer informatie hierover en over de werkzaamheden vindt u dan op deze website.

Heesch Heeswijk-Dinther Loosbroek Nistelrode Vorstenbosch
(PDF, 12.5 MB) (PDF, 11.5 MB) (PDF, 9.3 MB) (PDF, 11.3 MB) (PDF, 9.9 MB)

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten