Bladafval

Bladeren horen bij de herfst, ze zijn niet alleen mooi maar ook nuttig. Bladeren vormen natuurlijke compost voor uw tuin en zorgen ervoor dat de grond minder verdroogt. Dat is zeker met de zomers van de laatste jaren erg belangrijk. Daarom is ons advies om de bladeren zoveel mogelijk in uw borders te harken.

Blad in de tuin laten, of afvoeren

Wilt u toch van uw bladafval af, dan kunt uw het in de gft-container doen of naar één van de 2 groendepots brengen. Doet u gevallen bladeren in uw gft-container? Zorg dan dat het zo droog mogelijk is en stamp het niet te hard aan. Nat, aangestampt blad vormt namelijk een dikke massa die niet gemakkelijk uit de container valt.

De gemeente ruimt bladeren op

De gemeente ruimt blad op dat op straten, pleinen en trottoirs valt. Hiermee houden wij de weg veilig en zorgen dat het water via de goten weg kan. Ook van gazons verwijderen wij blad als het gras dat eronder dreigt te verstikken. Blad in de plantsoenen laten wij liggen omdat het zorgt voor voeding in de bodem, verdroging tegengaat en een schuilplaats biedt voor dieren en insecten. Pas in het voorjaar halen we het teveel aan blad uit onze plantsoenen weg. Wij raden u aan het zelfde te doen.