Bladafval

Bladeren horen bij de herfst, ze zijn niet alleen mooi maar ook nuttig. Bladeren vormen natuurlijke compost voor uw tuin en zorgen ervoor dat de grond minder verdroogt. Dat is zeker met de zomers van de laatste jaren erg belangrijk. Daarom is ons advies om de bladeren zoveel mogelijk in uw borders te harken.

Blad in de tuin laten, of afvoeren

Wilt u toch van uw bladafval af, dan kunt uw het in de gft-container doen of naar één van de 2 groendepots brengen. Doet u gevallen bladeren in uw gft-container? Zorg dan dat het zo droog mogelijk is en stamp het niet te hard aan. Nat, aangestampt blad vormt namelijk een dikke massa die niet gemakkelijk uit de container valt.

De gemeente ruimt bladeren op

De gemeente ruimt blad op dat op straten, pleinen en trottoirs valt. Hiermee houden wij de weg veilig en zorgen dat het water via de goten weg kan. Ook van gazons verwijderen wij blad als het gras dat eronder dreigt te verstikken. Blad in de plantsoenen laten wij liggen omdat het zorgt voor voeding in de bodem, verdroging tegengaat en een schuilplaats biedt voor dieren en insecten. Pas in het voorjaar halen we het teveel aan blad uit onze plantsoenen weg. Wij raden u aan het zelfde te doen.

Zelf een bladhoop maken

Heeft u heel veel bladeren maar te weinig ruimte om het tussen de planten weg te werken? Of kunt u het blad niet meer in de groencontainer kwijt en bent u niet in de gelegenheid om het naar een groendepot te brengen? Maak dan een bladhoop en meld deze aan. We komen de bladhoop dan ophalen bij de eerstvolgende ophaalronde. Zorg dat de bladhoop vanaf de weg bereikbaar is en dat er alleen blad ligt. Als er ander groenafval bij ligt, wordt de bladhoop niet opgehaald.

Aanmelden ophalen bladafval

Ophaalrondes bladhopen

De ophaalrondes in 2022  zijn in november, december en januari. In onderstaand schema vindt u wanneer u voor het laatst een bladhoop aan kunt melden. Wij hopen dat we de bladhopen binnen een week kunnen ophalen, maar het kan zijn dat de ronde twee weken duurt. Dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. 

Bladhoop melden

In de herfst en winter kunt u bladhopen aan ons melden. De ophaalrondes lopen tot eind januari 2023.

Ophaaldata bladhopen
  Aanmelden vóór Ophaalronde
Ophaalronde november 28 oktober 1 november
Ophaalronde december 2 december 6 december
Ophaalronde januari 30 december 3 januari
Ophaalronde februari 27 januari 31 januari