Bladafval

De gemeente ruimt in de herfst en winter de afgevallen bladeren op.

Bladeren in de gft-container of naar het groendepot

Bladeren zijn natuurlijke compost voor uw tuin en zorgen ervoor dat de grond minder verdroogt. Ons advies is om de bladeren zoveel mogelijk in uw borders te harken. Wilt u toch van uw bladafval af, dan kunt uw het in de gft-container doen of naar een van de 2 groendepots brengen. Doet u gevallen bladeren in uw gft-container? Zorg dan dat het zo droog mogelijk is en stamp het niet te hard aan. Nat, aangestampt blad vormt namelijk een dikke massa die niet gemakkelijk uit de container valt.

De gemeente ruimt bladeren op

Vanaf eind oktober rijden we binnen de bebouwde kom met een zuigwagen rond om het blad op te zuigen. Naast deze zuigwagen lopen mensen met bladblazers om het blad onder de zuigwagen te blazen. We kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn, dus we geven voorrang aan de straten, goten en voet- en fietspaden. Later in het seizoen gaan we de grasvelden en plantsoenen vrij maken van blad. We nemen dan ook kleine bladhoopjes die op het gras of in de berm liggen mee.

Zelf een bladhoop maken

Kunt u het blad niet meer in de groencontainer kwijt, dan kunt u een grotere bladhoop maken, die u vervolgens bij ons aan meldt. We komen de bladeren ophalen tijdens de eerste ophaalronde na de melding (dat geldt ook voor het buitengebied). Het kan enige tijd duren tot uw straat aan de beurt is.