Bladafval

Vanaf half oktober rijden we binnen de bebouwde kom met een zuigwagen rond om het blad op te zuigen. We kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn, dus we geven voorrang aan de straten, goten en voet- en fietspaden. Later in het seizoen gaan we de grasvelden en plantsoenen vrij maken van blad. We nemen dan ook kleine bladhoopjes die op het gras of in de berm liggen mee.

Bladeren in de gft-container of naar het groendepot

Bladeren zijn natuurlijke compost voor uw tuin en zorgen ervoor dat de grond minder verdroogt. Ons advies is om de bladeren zoveel mogelijk in uw borders te harken. Wilt u toch van uw bladafval af, dan kunt uw het gratis in de gft-container doen of naar een van de 2 groendepots brengen. Doet u gevallen bladeren in uw gft-container? Zorg dan dat het zo droog mogelijk is en stamp het niet te hard aan. Nat, aangestampt blad vormt namelijk een dikke massa die niet gemakkelijk uit de container valt.

Zelf een bladhoop maken

Kunt u het blad niet meer in de groencontainer kwijt, dan kunt u een bladhoop maken. Kleine bladhopen nemen we mee als we blad aan het ruimen zijn. Grotere bladhopen en bladhopen in het buitengebied komen we ophalen als ze aangemeld zijn. Houdt u er rekening mee dat de bladhoop niet bedoeld is voor snoeihout?

Bladhoop melden

Ophaalrondes bladhopen

We maken elke maand 1 ophaalronde vanaf de eerste werkdag van de maand. We maken een ophaalschema op basis van de aangemelde bladhopen, zodat de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk kan rijden. We hopen dat we de bladhopen binnen een week kunnen ophalen, maar het kan zijn dat de ronde 2 weken duurt. Dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Ophaalschema bladhopen 2019-2020
Ophaalronde Aanmelden voor
vanaf 6 januari 2 januari
vanaf 3 februari 30 januari