Bladafval

De gemeente zorgt er elk jaar voor dat afgevallen bladeren in het najaar zo snel mogelijk opgeruimd wordt. Dat gebeurt van half oktober tot eind januari.

Wat doet de gemeente

We vinden het belangrijk dat eerst het blad op de straten, goten en voet- en fietspaden opgeruimd is. Daarom rijden we binnen de bebouwde kom met een zuigwagen rond om het blad op te zuigen. Naast deze zuigwagen lopen mensen met bladblazers om het blad onder de zuigwagen te blazen.
Als we de straten, goten en voet- en fietspaden schoon hebben gaan we ook de grasvelden en plantsoenen vrij maken van blad. We nemen dan ook kleine bladhoopjes die op het gras of in de berm liggen mee.

Wat u zelf kunt doen

Als u blad van de gemeentebomen in uw tuin heeft of u hebt ons geholpen om een gedeelte van de stoep of straat vrij te maken van blad, dan kunt u dat in uw groencontainer doen. De groencontainer wordt om de week gratis leeg gemaakt. U kunt het ook gratis naar een van de twee groendepots brengen.
Kunt u het blad van de gemeentebomen in de groencontainer niet meer kwijt, dan kunt u een bladhoop maken. Kleine bladhopen nemen we binnen de bebouwde kom mee als we blad aan het ruimen zijn. Grote bladhopen en bladhopen in het buitengebied komen we ophalen als deze aangemeld zijn.

Aanmelden bladhopen

Mocht u een bladhoop gemaakt hebben en merkt u dat we deze niet meegenomen hebben omdat hij te groot is voor de zuigwagen? Dan kunt u de locatie van deze bladhoop aan ons doorgeven door:

  • het formulier in te vullen
  • te bellen naar 140412

Alle bladhopen die bij ons zijn aangemeld worden op een lijst gezet. Eens per maand gaan we aangemelde bladhopen ophalen. Dit doen we tot en met januari.