Bladafval

Bladeren horen bij de herfst, ze zijn niet alleen mooi maar ook nuttig. Bladeren vormen natuurlijke compost voor uw tuin en zorgen ervoor dat de grond minder verdroogt. Dat is zeker met de zomers van de laatste jaren erg belangrijk. Daarom is ons advies om de bladeren zoveel mogelijk in uw borders te harken en daar te laten liggen.

GFT-container of zelf afvoeren

Wilt u toch van uw bladafval af, dan kunt u het in de gft-container doen of naar één van de 2 groendepots brengen. Doet u bladafval in uw gft-container? Zorg dan dat het zo droog mogelijk is en stamp het niet te hard aan. Nat, aangestampt blad vormt namelijk een dikke massa die niet gemakkelijk uit de container valt.

De gemeente ruimt bladeren op

De gemeente ruimt blad op dat op straten, pleinen en trottoirs valt. Hiermee houden we de weg veilig en zorgen we dat het water via de goten weg kan. Ook van gazons verwijderen we blad als er erg veel ligt omdat anders het gras er onder dood gaat. Blad dat in de plantsoenen valt laten we liggen. Dit zorgt voor voeding in de bodem, gaat verdroging tegen en zorgt voor schuilplaatsen voor dieren en insecten. Pas in het voorjaar halen we het teveel aan blad uit onze plantsoenen weg. Wij raden u aan hetzelfde te doen.

Ophaalrondes bladhopen

De ophaalrondes zijn in november, december, januari en februari. We publiceren hier in het najaar de data van de ophaalrondes en hoe u zich kunt aanmelden voor het door de gemeente laten ophalen van de bladhopen.