Aanbod energieverlaging

Afgelopen jaar zijn de energieprijzen flink gestegen. Steeds meer inwoners krijgen hierdoor te maken met een hoge energierekening. Gemeente Bernheze stelt voor deze inwoners een gratis aanbod beschikbaar. Dit aanbod helpt u bij het verlagen van uw energieverbruik.

U kunt hieronder kiezen van welk aanbod u gebruik wilt maken:

1. Klusbus (Energiehulp)

De Klusbus komt bij u langs om te kijken naar uw energieverbruik. De klusser geeft u advies over hoe u zelf eenvoudig energie kan besparen en biedt u energiebesparende producten aan die bij uw woning passen. Denk hierbij aan radiatorventilatoren, kozijnfolie en een waterbesparende douchekop. Deze producten worden direct door de klusser geïnstalleerd in uw woning. Zo start u direct met energie besparen!

Energiehulp: bespaaradvies en installatie van energiebesparende producten

Voor: woningeigenaren en huurders
Kosten: gratis

Let op: de Klusbus komt één keer langs en biedt geen verdere ondersteuning. De Klusbus wordt alleen in 2023 ingezet.

Aanmelden klusbus

2. Energiecoach

Energiecoaches zijn Bernhezenaren die op basis van een korte training en eigen ervaring, met u in gesprek gaan over uw energieverbruik. U ontvangt advies over hoe u zelf eenvoudig energie kan besparen, door kleine gedragsaanpassingen of door het toepassen van betaalbare energiebesparende producten zoals ledlampen, deurdrangers en tochtstrippen.

De Energiecoach kijkt ook naar het energieverbruik van apparaten zoals de koelkast en wasmachine. Als u een apparaat heeft dat zeer energie-onzuinig is, kan de Energiecoach u een aanbod doen voor het vervangen van dit apparaat.

Als u geen apparaat heeft dat vervangen hoeft te worden, dan ontvangt u energiebesparende producten die bij uw woning passen. Installatie van deze producten is niet inbegrepen.

Energiecoach: bespaaradvies en vervanging energie-onzuinig apparaat of energiebesparende producten

Voor: woningeigenaren en huurders
Kosten: gratis

Let op: Momenteel is er een wachttijd van ongeveer 3 maanden.

De Energiecoaches worden ingezet in samenwerking met energiecoöperatie BECO. Energiecoöperatie BECO bestaat uit vrijwilligers, wonend in Bernheze. De Energiecoaches blijven ook na 2023 voor u beschikbaar bij vragen.

Aanmelden energiecoach