Laadpalen voor elektrische auto's

Proactief plaatsen

Vattenfall realiseert de komende jaren in opdracht van de provincie Noord-Brabant een nieuw laadnetwerk. We willen in de gemeente in de toekomst zoveel laadpalen plaatsen dat automobilisten ze zelf niet meer hoeven aan te vragen.

Openbare laadpalen

Op www.chargepoints.com of in de gratis Vattenfall InCharge app kunt u de openbare laadpunten zien, ziet u of een laadpaal vrij is en kunt u vaak de kosten voor opladen zien. Alle informatie over openbare laadpalen en het opladen van uw elektrische auto leest u op de website van Vattenfall.

Laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische of hybride auto maar geen eigen terrein voor een eigen laadpunt? Dan kunt u een verzoek voor een openbare laadpaal indienen. Dit kunt u rechtstreeks bij Vattenfall doen met het aanvraagformulier voor een publieke laadpaal. De looptijd van aanvraag tot realisatie is gemiddeld 22 weken.

Kijk voor meer informatie op de website van Vattenfall.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de laadpaal?

Alle laadpalen in de openbare ruimte zijn voor iedereen te gebruiken die elektrisch rijdt. De laadvakken zijn uitsluitend voor het opladen van elektrische auto’s. Wanneer jouw elektrische auto is volgeladen, dien je jouw elektrische auto elders te parkeren.

Een laadpaal heeft twee oplaadpunten, worden er direct twee parkeervakken gereserveerd voor elektrische auto’s?

Nee, in het begin wordt er één parkeervak gereserveerd. Aan de hand van het gebruik van de laadpaal wordt bepaald of het nodig is om uit te breiden met een tweede parkeervak.

Mag ik met een fossiele brandstof-auto parkeren bij een laadpaal?

Nee, dat mag niet als een verkeersbord aangeeft dat de parkeerplek is bestemd voor laden van elektrische auto’s. Als er geen verkeersbord bij het parkeervak staat, mag daar wel geparkeerd worden door een fossiele brandstof-auto.

Mag ik met een eigen laadpaal (bijv. in de voortuin) laden op een openbare parkeerplek?

Het opladen van een elektrische auto vanuit de eigen voortuin met een kabel onder of over het trottoir is om veiligheidsredenen niet toegestaan. Ook niet met een kabeldrempel of kabelgoot. Jij bent zelf verantwoordelijk voor eventuele schade/ongevallen en riskeert een boete.

Hoe weet ik of er een laadpaal bij mij in de buurt staat?

Op oplaadpunten.nl of in de gratis Vattenfall InCharge app kun je alle laadpalen zien, zie je of een laadpaal vrij is en kun je vaak de kosten voor laden zien. Let op: ook privé laadpalen zijn hierop zichtbaar.

Wat kan ik doen als er nog geen laadpaal in mijn buurt staat of gepland is?

Je kunt een aanvraag doen voor een openbare laadpaal bij Vattenfall. Je moet wel voldoen aan de voorwaarden:

  • Jij hebt een elektrische auto of een aankoopbewijs/leasedocument;
  • Je woont of werkt in gemeente Bernheze;
  • Je hebt geen mogelijkheid op eigen terrein een laadpunt te realiseren.