Levenloos geboren kindje

U kunt uw levenloos (dood) geboren kindje laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is, en ook niet hoe lang geleden dat was.

U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken. Dit moet u meenemen naar de afspraak:

  • een geldig identiteitsbewijs van uzelf (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • als uw kindje niet in Bernheze geboren is: de akte van geboorte.

Als er nog geen akte is opgemaakt van uw kindje, zijn er meer documenten nodig.

Goed om te weten:

  • Het is niet verplicht om het kindje bij uw persoonsgegevens te laten opnemen. U kiest zelf of u dit wilt.
  • Deze keuze is persoonlijk. U doet voor uzelf een verzoek om het kindje toe te voegen aan uw persoonsgegevens. Wil de andere ouder dit ook, dan moet de andere ouder zelf ook een verzoek doen. Dit kan alleen persoonlijk.
  • U kunt uw keuze altijd weer wijzigen.
  • Als u niet in Nederland woonde en hier niet ingeschreven stond toen uw kindje werd geboren, kunt u uw kindje niet in de BRP registreren.
  • Als u sinds 1 oktober 1994 niet meer in Nederland gewoond hebt, kunt u uw kindje niet in de BRP registreren. Uw persoonsgegevens zitten dan niet in de BRP, dus uw kindje kan daar ook niet aan toegevoegd worden.

Wat gebeurt er met de registratie

Uw kindje wordt geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP). Na de registratie krijgt u van ons een persoonslijst mee. Ook ziet u uw kindje als u inlogt in MijnOverheid. Wij geven de registratie niet door aan andere organisaties die de BRP gebruiken. Uw zorgverzekeringsmaatschappij, de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank krijgen dus geen bericht.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina van de Rijksoverheid