Melding criminaliteit

Ziet u iets wat niet deugt of wat lijkt op crimineel gedrag? Dan kunt u dit melden via het formulier melding criminaliteit.

Ondermijnende criminaliteit

Veel vormen van criminaliteit zijn niet meteen zichtbaar. Bijvoorbeeld omdat het achter gesloten deuren plaatsvindt of onder de dekmantel van een schijnbaar legale organisatie. We noemen deze vormen van criminaliteit 'ondermijnende criminaliteit', omdat ze bestaande maatschappelijke structuren ondermijnen, omdat ze onze normen en waarden aantasten en omdat ze (zonder dat we het meteen in de gaten hebben) onze veiligheid bedreigen.

Samen aanpakken

Door nauwe samenwerking in de regio pakken we deze vormen van ondermijnende criminaliteit aan. Dat doen we niet alleen samen met de politie en het Openbaar Ministerie, maar bijvoorbeeld ook met de Belastingdienst, woningcorporaties en onze buurgemeenten. Samen vormen we een front en boeken we resultaten. Ook u kunt ons daarbij helpen!

Daarom vragen we u het volgende:

Wees alert

  • Ziet u iets, hoort u iets of ruikt u iets waarvan u denkt dat het niet pluis is? Aarzel dan niet en maak er melding van.
  • Wees opmerkzaam en alert, zeker als u werkzaam bent in een branche die extra risico’s loopt, zoals de horeca, makelaardij, autohandel of agrarische sector.

Meld signalen van verdachte situaties

  • Melden kan makkelijk via de politie online via www.politie.nl of door te bellen met 0900-8844.
  • Melden kan ook gemakkelijk via de onze gemeente. Klik hier.
  • Wilt u anoniem blijven, dan kunt u melden via Meld Misdaad Anoniem online via www.meldmisdaadanoniem.nl of door kosteloos te bellen met 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven die wordt doorgezet aan politie en gemeenten.

We zullen uw informatie strikt vertrouwelijk behandelen.