Wees voorbereid op calamiteiten

In Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen. In dat geval is het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent. Als de sirene gaat bijvoorbeeld, want dat betekent dat er acuut gevaar dreigt. Zorg dat u goed bent voorbereid op eventuele noodsituaties. U vindt alle informatie hierover op de landelijke website www.crisis.nl.

Stem af op radio of tv

Bij een ramp hoort of ziet u via de rampenzender Omroep Brabant welk gevaar er dreigt en wat u moet doen. Zodra de situatie weer veilig is, hoort u dat ook via deze zender.

  • Omroep Brabant radio:
    • Etherfrequentie: FM 90,4
    • Kabelfrequentie: 95,8
  • Teletekstpagina 112 van Omroep Brabant tv.

NL alert

Op de site www.crisis.nl/nl-alert/ vind u ook alle info over het NL-Alert en het installeren hiervan op uw telefoon.

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook anderen daarbij.