Bijtende Bende 29 september in Heesch

Woensdag 22 september 2021

Leer drugscriminaliteit herkennen en breng een bezoekje aan de Bijtende Bende. Hierin ga je zelf op zoek naar signalen van drugscriminaliteit en leer je het herkennen. Speur je mee? Kom op woensdag 29 september tussen 13.00 en 16.30 uur naar de weekmarkt in Heesch om kennis te maken met de Bijtende Bende!

Herken de signalen

Je kunt zelf ook zaken herkennen die kunnen duiden op activiteiten van criminelen. Bijvoorbeeld een boeren schuur waar zich steeds meer louche types ophouden omdat er een drugslab gevestigd zit, de winkelstrip waar de recessie behoorlijk heeft huisgehouden waardoor verschillende ondernemers hun deuren moesten sluiten en waar nu allerlei duistere onderneminkjes voor teruggekomen zijn waar nooit klanten komen maar die als witwasconstructies dienen.

Wees alert en meld

De overheid wint zonder hulp van inwoners niet de strijd tegen ondermijning. Ieder van ons komt dagelijks in aanraking met signalen. Door op te letten en signalen door te geven kan belangrijke informatie worden achterhaald. Gebruik je gezond verstand en wees alert. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit waarschijnlijk ook zo. Melden kan bij de politie online via www.politie.nl of door te bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem online via www.meldmisdaadanoniem.nl of door kosteloos te bellen met 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar je volledig anoniem informatie kunt geven.

De Bijtende Bende is een initiatief van de politie, gemeente, Meld Misdaad Anoniem, provincie Noord-Brabant en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten