Kliko aanvragen of omruilen

Afvalcontainers horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u de containers achterlaten. Zodra u op uw nieuwe adres staat ingeschreven, kunt u uw nieuwe containers aan de weg zetten om te laten legen.

Nieuwe kliko aanvragen

Is uw kliko vermist, gestolen of kapot? Staat er geen kliko op uw nieuwe adres of wilt u een slot laten aanbrengen op uw kliko? Maak hiervan een melding in de Afvalstoffendienst app. U kunt hierover ook contact opnemen met de klantenservice van de Afvalstoffendienst via telefoonnummer 0800 – 9900001 of door een e-mail te sturen naar klantenservice-afv@s-hertogenbosch.nl.

Kleine of grote kliko?

De inhoud van de container voor het huishoudelijk restafval is 240 liter. U kunt uw restafvalcontainer niet omruilen voor een kleine container van 140 liter. We geven elk huishouden één restafvalcontainer. U kunt geen tweede container aanvragen.

De kliko voor het groente- fruit- en tuinafval is standaard 140 liter. U kunt uw gft-container van 140 liter inruilen voor één van 240 liter. Maak hiervan een melding in de Afvalstoffendienst app. U kunt hierover ook contact opnemen met de klantenservice van de Afvalstoffendienst via telefoonnummer 0800 – 9900001 of door een e-mail te sturen naar klantenservice-afv@s-hertogenbosch.nl.

Prijs

De kosten voor het omruilen van een gft-container zijn € 68,35.
Een slot op een kliko laten aanbrengen kost € 25,70.

Let op: de kliko die u inlevert moet leeg zijn.