Evenement melden

Vergunning of melding

Onder bepaalde voorwaarden mag u volstaan met een melding van uw evenement. De voorwaarden vindt u bij evenement organiseren.

Een melding doen

U kunt uw evenement melden met het meldingsformulier evenementen (PDF, 82.8 kB).

Wij raden u aan om uw evenement minimaal 12 weken vooraf te melden. Als blijkt dat u toch een vergunning nodig heeft, is er nog voldoende tijd om de aanvraag te behandelen. Alleen als u zeker weet dat een melding volstaat, kunt u de melding 17 werkdagen vooraf doen.

Het formulier kunt u:

  • per e-mail verzenden naar gemeente@bernheze.org;
  • per post versturen naar Gemeente Bernheze, Postbus 19, 5384 ZG, Heesch of
  • afgeven aan de receptie van het gemeentehuis.

Melding niet compleet?

Als uw melding niet compleet is, laat de gemeente u weten binnen welke termijn u de ontbrekende stukken alsnog kunt aanleveren. Vult u uw melding niet op tijd aan, dan wordt die niet in behandeling genomen.

Prijs

Een melding is gratis.

Wilt u langer dan tot 24.00 uur op een vrijdag of zaterdag versterkte muziek in werking hebben of 23.00 uur op een andere dag, dan moet u hiervoor wel een evenementenvergunning aanvragen. Schenkt u zwak- alcoholhoudende drank tegen (enige vorm van) betaling op een locatie die niet valt onder een Alcoholvergunning, dan heeft u een ontheffing nodig vanwege artikel 35 van de Alcoholwet.

Evenementen Natuurgebied De Maashorst

Natuurgebied De Maashorst is één van de grootste natuurgebieden van Noord-Brabant. De standaard voorwaarden voor het verlenen van een evenementenvergunning of het accepteren van een melding (klein) evenement in natuurgebied De Maashorst zijn beschreven in het evenementenbeleid van deze gemeente.
Of een evenement doorgang kan vinden wordt beoordeeld op advies van de beheerder, dit is in het natuurgebied altijd maatwerk. Kijk voor meer informatie hierover op de website van gemeente Maashorst.

Op de viewer/online kaart Rustgebieden Maashorst (arcgis.com) kunt u bekijken waar evenementen niet gewenst zijn.

Elektriciteit

Organiseert u een evenement op het Plein 1969 in Heeswijk-Dinther, De Misse in Heesch, Raadhuisplein in Nistelrode of Mr. Loeffenplein in Vorstenbosch dan kunt u gebruik maken van de bestaande elektriciteitsaansluitingen. Voor het gebruik van de gemeentelijke stroomvoorziening brengen wij een starttarief van € 50,- en een verbruikstarief van € 0,25 kW/h in rekening. Wilt u gebruik maken van deze voorzieningen dan kunt u dit aangeven bij de melding.

Materialen lenen bij de gemeentewerf

Als u een evenement organiseert, kunt u borden en hekken lenen bij de gemeentewerf. Wij verzoeken u minimaal 10 dagen vooraf aan de activiteit te bellen met de gemeente via 0412 - 45 88 88. U zorgt zelf voor het halen en terugbrengen van de materialen. Het is mogelijk dat de materialen niet voorhanden zijn. Men kan deze materialen ook huren bij een particulier bedrijf. De materialen moeten voldoen aan de eisen die gesteld zijn door het reglement verkeersregels en verkeerstekens. Meer informatie vindt u op de pagina materialen lenen bij de gemeentewerf.