Evenement organiseren

Wat is een evenement?

Een evenement is een 'voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak'. Belangrijk is of de activiteit besloten is. Dit betekent dat het evenement plaatsvindt op uw eigen locatie, voor uw eigen mensen, zonder introducés. Er worden geen kaartjes verkocht of (in welke vorm dan ook) entree betaald. Ook mag er geen aandacht via de media worden gevraagd voor de activiteit. Bij een besloten activiteit hoeft u geen melding te doen.

Voorwaarden meldingsplicht of vergunningsplicht evenement
  Meldingsplicht Vergunning verplicht
Aantal deelnemers Minder dan 200 200 of meer
Duur Kleinschalige activiteiten op één dag Activiteiten tijdens meerdere dagen
Tijdstip

Tussen 08.00 - 00.00 uur op vrijdag en zaterdag
Tussen 08:00 - 23:00 uur op overige dagen

Tussen 00.00 - 08.00 uur op vrijdag en zaterdag
Tussen 23:00 - 08:00 uur op overige dagen
Muziek Tussen 08.00 - 00.00 uur op vrijdag en zaterdag
Tussen 08:00 - 23:00 uur op overige dagen
Tussen 00.00 - 08.00 uur op vrijdag en zaterdag
Tussen 23:00 - 08:00 uur op overige dagen
Weg Er wordt geen doorgaande weg of weggedeelte afgesloten. Er wordt een doorgaande weg of weggedeelte afgesloten.
Objecten Slechts kleine objecten worden geplaatst met een oppervlakte van minder dan 25 m2 per object (bijvoorbeeld een partytent) Er worden objecten geplaatst met een oppervlakte van 25 m2 of meer
Locatie Het evenement wordt gehouden op een locatie waar het bestemmingsplan dit toestaat of op een locatie waar alleen incidenteel en kortstondig evenementen worden gehouden. Voorbeelden: het houden van 6 feesten per jaar is niet incidenteel. Een eenmalig feest van drie dagen met duizenden bezoekers is niet kortstondig.

Naar evenement melden.

Naar evenementenvergunning aanvragen.

Als u twijfelt of u een vergunning moet aanvragen of dat een melding voldoende is, stuur dan een e-mail naar evenementen@bernheze.org. U kunt ook bellen naar 0412-45 88 88.

Snuffelmarkt

Wanneer u een snuffelmarkt in een gebouw wilt houden, heeft u een snuffelmarktvergunning nodig. Wanneer u buiten een snuffelmarkt wilt houden, heeft u een evenementenvergunning nodig.

Circus

Een circusvoorstelling is een evenement. De gemeente Bernheze heeft op dit moment alleen Plein 1969 Heeswijk-Dinther dat geschikt is om een (klein) circus op te zetten. Heeft u een privéterrein in Bernheze op het oog dat aan de eisen voor een circusterrein voldoet, dan nemen wij uw aanvraag in behandeling.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer 0412-45 88 88.