Nieuwbouwproject De Erven

Nieuwbouwwijk De Erven ligt in Heesch in het gebied tussen de Bosschebaan, Bunderstraat, Nieuwe Erven en de bebouwde kom. De eerste fase is afgerond. De tweede fase is in voorbereiding en de gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 1 februari 2018 vastgesteld.

Het plan

In totaal komen er 408 nieuwe koop- en huurwoningen in 3 gebieden. We starten met het gebied tussen het verlengde van de Beemdstraat en de Zoggelsestraat.

Stedenbouwkundige opzet

De oorspronkelijke wegenstructuur en verkavelingspatroon vormen de hoofdingrediënten van de stedenbouwkundige opzet. De Zoggelsestraat, Beemdstraat, Nieuwe Erven en Kruishoekstraat zijn de ruimtelijke dragers van het plan. De Kruishoekstraat krijgt het karakter van een brede laan met groenbermen en parallelwegen. De Zoggelsestraat en Nieuwe Erven sluiten aan bij de lanen in het buitengebied. Aan de lanen komen vrijstaande woningen en tweekappers. In de gebieden tussen de lanen wordt dichter gebouwd. Hier ontstaan drie verschillende woonbuurten met elk een andere stijl van inrichting van het openbaar gebied en bouwstijl van de woningen. Dit staat beschreven in het beeldkwaliteitsplan (PDF, 2.4 MB).

Bouwkavels

Er komen in totaal 51 bouwkavels beschikbaar in de komende 10 jaar. In het eerste gebied zitten 14 kavels. Deze komen dit jaar in de verkoop. Meer informatie over de bouwkavels

Woningen

Er komen verschillende type woningen in het gebied, in verschillende prijsklassen; appartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Exacte prijzen zijn nog niet bekend.
De koopwoningen worden gebouwd door verschillende bouwbedrijven. Ook zijn er vrije kavels die de gemeente rechtstreeks verkoopt. Er komen in de wijk 110 sociale huurwoningen die Brabant Wonen verhuurt.

Start verkoop woningen

De verkoop van de woningen start in februari/maart 2019.

Start bouw woningen

We verwachten de start van de bouw van de woningen in het eerste kwartaal 2019.

Planning

Hoewel de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld loopt er nog een procedure bij de Raad van State. We verwachten dat eind januari 2019 duidelijk is of het bestemmingsplan De Erven onherroepelijk is geworden. De ontwikkelaars zullen pas met de verkoop van de woningen starten zodra dit het geval is.De gemeente is al wel gestart met het aanleggen van de riolering en de bouwwegen in het eerste deel.

Duurzame wijk

De nieuwe wijk wordt duurzaam.

  • De woningen krijgen geen gasaansluiting en worden extra geïsoleerd.
  • De sociale huurwoningen zijn zogenaamde nul-op-de-meterwoningen.
  • Er is veel aandacht voor groen. Aanleg, beheer en gebruik wijken af van het gangbare. Er is bijvoorbeeld speciale aandacht voor bloembermen voor bijen. En er komen 'plukbosjes' en fruit- en notenbomen.
  • De wijk krijgt een nostalgische uitstraling.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het project De Erven? Neem per email contact op met nieuwbouw@bernheze.org of bel naar de gemeente, telefoon 14 0412.

Projectontwikkelaars

Bouwbedrijf Berghege
Telefoon: 0412-63 39 77
Website: www.berghege.nl

Bouwbedrijf Gebrs. van Herpen BV
Telefoon  0412-45 12 08
Website:  www.herpenbouw.nl

Bouwbedrijf Wagemakers
Telefoon: 0412-622 423
Website: www.bouwbedrijfwagemakers.nl

Muller Bouw
Telefoon: 0412-63 88 55
Website: www.mullerbouw.nl

Van Wanrooij Ontwikkeling
Telefoon: 073-534 04 00
Website: www.vanwanrooij.nl