Nieuwbouwproject De Erven

Nieuwbouwwijk De Erven ligt in Heesch in het gebied tussen de Bosschebaan, Bunderstraat, Nieuwe Erven en de bebouwde kom. Het bestemmingsplan is vastgesteld.

Het plan

In totaal komen er 408 nieuwe koop- en huurwoningen in 3 gebieden/fasen. Het gebied tussen het verlengde van de Beemdstraat en de Zoggelsestraat is fase 1. Het gebied ten zuiden van de Zoggelsestraat is fase 2. Fase 3 is het gebied ten noorden van het plangebied (richting Bosschebaan).

Stedenbouwkundige opzet

De oorspronkelijke wegenstructuur en verkavelingspatroon vormen de hoofdingrediënten van de stedenbouwkundige opzet. De Zoggelsestraat, Beemdstraat, Nieuwe Erven en Kruishoekstraat zijn de ruimtelijke dragers van het plan. De Kruishoekstraat krijgt het karakter van een brede laan met groenbermen en parallelwegen. De Zoggelsestraat en Nieuwe Erven sluiten aan bij de lanen in het buitengebied. Aan de lanen komen vrijstaande woningen en tweekappers. In de gebieden tussen de lanen wordt dichter gebouwd. Hier ontstaan 3 verschillende woonbuurten met elk een andere stijl van inrichting van het openbaar gebied en bouwstijl van de woningen. Meer informatie over de beeldkwaliteit vindt u in het beeldkwaliteitsplan.

Bouwkavels

Er komen in totaal 51 bouwkavels beschikbaar in de komende 10 jaar. De bouwkavels van fase 1 (14 stuks) en fase 2 (16 stuks) zijn verkocht. De verkoop van de bouwkavels in fase 3 en fase 4 staan gepland omstreeks 2023.

Woningen

De woningen van de eerste fase zijn bijna allemaal gerealiseerd. De verkoop van fase 2 is gestart. Voor verkoop van project woningen in fase 2 kunt u zich richten tot de projectontwikkelaars en/of makelaars. De voorbereidingen voor de derde fase zijn opgestart.

Planning

Het bestemmingsplan Woningbouw de Erven is op 16 januari 2019 onherroepelijk geworden. Fase 1 is bijna klaar. De verkoop van fase 2 is gestart en de bouw start in 2022. Tegelijk is de nieuwe toegangsweg aangelegd (vanuit rotonde Cereslaan-Bosschebaan). Voorbereidingen voor fase 3 zijn opgestart.

Duurzame wijk

De nieuwe wijk wordt duurzaam.

  • De woningen krijgen geen gasaansluiting en worden extra geïsoleerd.
  • De sociale huurwoningen zijn zogenaamde nul-op-de-meterwoningen.
  • Er is veel aandacht voor groen. Aanleg, beheer en gebruik wijken af van het gangbare. Er is bijvoorbeeld speciale aandacht voor bloembermen voor bijen. En er komen 'plukbosjes' en fruit- en notenbomen.
  • De wijk krijgt een nostalgische uitstraling.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het project De Erven? Neem per e-mail contact op met nieuwbouw@bernheze.org of bel naar de gemeente, telefoon 0412-45 88 88.

Projectontwikkelaars

Bouwbedrijf Berghege
Telefoon: 0412-63 39 77
Website: www.berghege.nl

Bouwbedrijf Gebrs. van Herpen BV
Telefoon  0412-45 12 08
Website:  www.bvhontwikkeling.nl/project-de-erven/

Bouwbedrijf Wagemakers
Telefoon: 0412-622 423
Website: www.bouwbedrijfwagemakers.nl

Muller Bouw
Telefoon: 0412-63 88 55
Website: www.mullerbouw.nl

Van Wanrooij Ontwikkeling
Telefoon: 073-534 04 00
Website: www.vanwanrooij.nl/heesch-de-erven/