Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Nieuwbouwproject De Erven

Nieuwbouwwijk De Erven ligt in Heesch in het gebied tussen de Bosschebaan, Bunderstraat, Nieuwe Erven en de bebouwde kom. Het bestemmingsplan is vastgesteld.

Het plan

In totaal komen er 408 nieuwe koop- en huurwoningen in 3 gebieden. Het gebied tussen het verlengde van de Beemdstraat en de Zoggelsestraat is fase 1.

Stedenbouwkundige opzet

De oorspronkelijke wegenstructuur en verkavelingspatroon vormen de hoofdingrediënten van de stedenbouwkundige opzet. De Zoggelsestraat, Beemdstraat, Nieuwe Erven en Kruishoekstraat zijn de ruimtelijke dragers van het plan. De Kruishoekstraat krijgt het karakter van een brede laan met groenbermen en parallelwegen. De Zoggelsestraat en Nieuwe Erven sluiten aan bij de lanen in het buitengebied. Aan de lanen komen vrijstaande woningen en tweekappers. In de gebieden tussen de lanen wordt dichter gebouwd. Hier ontstaan 3 verschillende woonbuurten met elk een andere stijl van inrichting van het openbaar gebied en bouwstijl van de woningen. Meer informatie over het beeldkwaliteitsplan (PDF, 2.4 MB).

Bouwkavels

Er komen in totaal 51 bouwkavels beschikbaar in de komende 10 jaar. In de eerste fase zijn 14 bouwkavels verkocht.

Woningen

In de 1e fase worden 40 (sociale) huurwoningen, 23 rijwoningen (koop), 38 twee-onder-een-kapwoningen (koop) en 14 vrije kavels gerealiseerd. Exacte prijzen zijn nog niet bekend. Deze worden bekend gemaakt door de verschillende bouwbedrijven.

Planning

Het bestemmingsplan Woningbouw de Erven is op 16 januari 2019 onherroepelijk geworden. Dit biedt de basis om de woningen te mogen bouwen. De gemeente heeft al de riolering en de bouwwegen aangelegd in het eerste deel. Dus de bouw kan snel beginnen. De ontwikkelaars starten in oktober met de verkoop van de woningen.

Duurzame wijk

De nieuwe wijk wordt duurzaam.

  • De woningen krijgen geen gasaansluiting en worden extra geïsoleerd.
  • De sociale huurwoningen zijn zogenaamde nul-op-de-meterwoningen.
  • Er is veel aandacht voor groen. Aanleg, beheer en gebruik wijken af van het gangbare. Er is bijvoorbeeld speciale aandacht voor bloembermen voor bijen. En er komen 'plukbosjes' en fruit- en notenbomen.
  • De wijk krijgt een nostalgische uitstraling.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het project De Erven? Neem per e-mail contact op met nieuwbouw@bernheze.org of bel naar de gemeente, telefoon 0412-45 88 88.

Projectontwikkelaars

Bouwbedrijf Berghege
Telefoon: 0412-63 39 77
Website: www.berghege.nl

Bouwbedrijf Gebrs. van Herpen BV
Telefoon  0412-45 12 08
Website:  www.herpenbouw.nl

Bouwbedrijf Wagemakers
Telefoon: 0412-622 423
Website: www.bouwbedrijfwagemakers.nl

Muller Bouw
Telefoon: 0412-63 88 55
Website: www.mullerbouw.nl

Van Wanrooij Ontwikkeling
Telefoon: 073-534 04 00
Website: https://www.vanwanrooij.nl/heesch-de-erven/fase-4/