WOZ-waarde en taxatieverslag

  WOZ-waarde

  De hoogte van de onroerendezaakbelasting (OZB) hangt af van de waarde van het gebouw of stuk grond. Dit noemen we de WOZ-waarde (waardering onroerende zaken). De WOZ-waarde stellen we elk jaar vast. U vindt de WOZ-waarde op de aanslag gemeentelijke belastingen.

  Taxatieverslag

  Heeft u vragen over de WOZ-waarde van uw pand of stuk grond? Dan kunt u een taxatieverslag opvragen. Hierin leggen we uit hoe we de waarde hebben bepaald.

  Nieuwe WOZ-waarde voor uw woning

  De nieuwe WOZ-waarde voor uw woning is verzonden. Als u eigenaar bent van de woning krijgt u ook een aanslag OZB eigenaar woningen en rioolheffing eigenaar woningen. U kunt u uw nieuwe taxatieverslag en de taxatieverslagen van voorgaande jaren inzien.

  WOZ-beschikking voor huurders

  Huurders krijgen jaarlijks een WOZ-beschikking. Deze beschikking staat als aparte regel op het aanslagbiljet. De WOZ-waarde is voor hen van belang omdat die van invloed is op de jaarlijkse huurverhoging. Uw WOZ-beschikking hebben we aan u verzonden.

  Taxatieverslag voor woningen

  U kunt het nieuwe taxatieverslag opvragen voor woningen via het WOZ-loket. U heeft hier uw burgerservicenummer (BSN), geboortedatum en het nummer van het aanslagbiljet voor nodig. De taxatieverslagen van voorgaande jaren kunt u ook bekijken.

  Taxatieverslag voor bedrijven

  Taxatieverslag opvragen voor niet-woningen via eHerkenning (voor bedrijven). Heeft u geen eHerkenning, dan kunt u een taxatieverslag voor niet-woningen aanvragen door te mailen aan kcc@bernheze.org. We hebben dan de volgende gegevens nodig: straatnaam, huisnummer (+ huisnummertoevoeging), postcode, woonplaats, telefoonnummer.

  Niet eens met de WOZ-beschikking?

  Als u het niet eens bent met de WOZ-beschikking die u heeft ontvangen, kunt u het reactieformulier WOZ-beschikking invullen. Dit formulier is bedoeld om uw argumenten te behandelen zonder dat u bezwaar hoeft in te dienen. Het voordeel hiervan is dat u veel sneller een reactie krijgt. Na ontvangst van dit formulier neemt een taxateur binnen de bezwaartermijn telefonisch contact met u op om uw punten te bespreken en tot een oplossing te komen. Eventueel kan dan een bezoek ter plaatse worden ingepland. Mocht u toch niet tevreden zijn over de uitkomst hiervan, dan heeft u nog altijd de mogelijkheid om bezwaar in te dienen tegen de WOZ-beschikking.

  Bellen is sneller

  Denkt u dat uw aanslagbiljet niet klopt, bent u het niet eens met de hoogte van de WOZ-waarde of wilt u hulp bij het indienen van een bezwaarschrift of het invullen van een reactieformulier? Maak dan een afspraak (telefoon 14 0412) met een medewerker van het team belastingen. We kunnen deze afspraak in mei en juni ook in de avonduren plannen.