Strooien bij gladheid

Bij sneeuw en ijzel houdt de gemeente de doorgaande wegen en straten begaanbaar. De gemeente heeft een gladheidsbestrijdingsplan, waarin staat hoe zij dat doet.

We hebben 6 strooiroutes; 4 voor de doorgaande wegen en 2 voor de fietspaden. Het strooien begint bij de hoofdwegen (A-route, zie de rode strooiroutes bij de link hieronder), waarna de toegangswegen naar de wijken en de doorgaande wegen in de wijken (B-route, zie de zwarte strooiroutes hieronder) aan de beurt komen. Daarnaast zijn er 2 routes voor de fietspaden. Doorgaande wegen en fietspaden strooien we als eerste.

We kunnen helaas niet alle wegen sneeuw- en ijsvrij maken. De strooiroutes in de kernen liggen altijd binnen 300 meter van straten waar niet geschoven en gestrooid wordt. Dat betekent dat u binnen 300 meter van uw woning uw weg via een gestrooide route kunt vervolgen.

Strooiroutes gemeente Bernheze

Ondanks alle inspanningen kan het voorkomen dat de weg glad is. Bij temperaturen onder -5 graden werkt het zout namelijk niet optimaal. Ook wanneer het heeft gesneeuwd en er weinig verkeer op de weg is, heeft strooien geen effect. Doordat er geen verkeer op de weg rijdt kan het zout zich niet mengen met sneeuw- en ijsresten.

Wat kunt u doen tegen gladheid?

  • Houd het weer goed in de gaten.
  • Zorg dat er strooizout en een sneeuwschep in huis is.
  • Maak eerst een looppad sneeuwvrij en strooi daarna pas zout.
  • Neem het stoepje van oudere buren mee.
  • Strooi niet bij bomen en struiken, die kunnen daar niet goed tegen.

Klachten?

Als u klachten heeft over het strooien, kunt u dit online melden.