Traverse Heeswijk-Dinther

In 2018 is de gemeente gestart met het project herinrichting Traverse Heeswijk-Dinther. We gaan de volgende straten aanpakken: Gouverneursweg, Hoofdstraat, St. Servatiusstraat, Raadhuisplein, Edm. Van Dintherstraat en de Brouwersstraat inclusief aansluiting van de zijstraten.

In dit project werken we nauw samen met verschillende belanghebbenden zoals dorpsraad Actief Burgerschap, bewoners, politiek en vakspecialisten.

20 Maart 2019 bewonersavond

Op 20 maart presenteren we het voorlopig ontwerp voor de Traverse. Met gedetailleerde tekeningen krijgt u een goed beeld van hoe de Traverse er uit komt te zien. U bent van harte welkom op 20 maart in Gymnasium Bernrode om 19.30 uur.

Ontwerp

Op 2 juli en 22 november hebben we bewonersavonden gehouden. U heeft daar kunnen meedenken over wat voor u belangrijk is. Tijdens de laatste bewonersavond hebben wij een voorkeursontwerp gepresenteerd, wat het resultaat is van uw input tijdens de avonden. U kunt een sfeerimpressie bekijken van het smalle profiel (PDF, 455.8 kB) en het brede profiel (PDF, 792.9 kB). Evenals een sfeerbeeld van hoe een plein of markante plek Aa-kant (PDF, 364.0 kB) of markante plek Hoofdstraat (PDF, 369.4 kB) eruit kan gaan zien.

Onze gesprekken met de bewoners leverde het volgende op:

  • U bent het eens met een 30-km zone over de hele Traverse.
  • Het smalle profiel bestaat uit een rijbaan met fietsstroken en een smal en breed voetpad. Volgens u is dit een oplossing waarin de uitgangspunten het beste vertaald zijn.
  • U bent het eens met het voorstel voor de uitstraling, fietsers op de rijbaan en groen in plaats van parallelwegen in het brede profiel. Zijwegen krijgen een rechtstreekse aansluiting op de Traverse.
  • U bent er voorstander van dat we kiezen voor beleving, zoals pleinen en markante plekken, in plaats van drempels en sluizen.
  • Er zijn ook kritische kanttekeningen geplaatst en nuanceringen aangebracht. Die nemen we mee in ons ontwerp.

Vervolgplanning

De werkzaamheden verlopen de komende jaren in verschillende fasen. Zodra we de details gaan ontwerpen, gaan we met bewoners en ondernemers van een bepaald gedeelte van de straat in gesprek.

Blijf op de hoogte

Wij hechten veel waarde aan uw mening en actieve deelname tijdens het gehele ontwerpproces. Hopelijk zien wij u tijdens de volgende bijeenkomst in maart 2019 weer!

Wilt u tussentijds op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen volg ons op Facebook.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief december 2018 (PDF, 6.6 MB)

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over de Traverse? Neem dan contact op met de gemeente, Robin van ’t Veer: telefoon 14 0412, traverse@bernheze.org.