Traverse Heeswijk-Dinther

Verbeelding van de Traverse in Heeswijk-Dinther

De Traverse in Heeswijk-Dinther wordt heringericht. Hiervoor is een nieuw ontwerp gemaakt. Het project Traverse Heeswijk-Dinther betreft de straten Gouverneursweg, Hoofdstraat, St. Servatiusstraat, Raadhuisplein, Edm. Van Dintherstraat en Brouwersstraat, inclusief aansluiting van de zijstraten.

In dit project werken we nauw samen met verschillende belanghebbenden zoals dorpsraad Actief Burgerschap, bewoners, politiek en vakspecialisten.

Het nieuwe ontwerp is samen gemaakt waardoor er naast een vernieuwende eigentijdse inrichting ook andere verbeteringen zijn doorgevoerd. Wij zijn hier trots op! Het definitief ontwerp is tot stand gekomen vóór en dóór inwoners van Heeswijk-Dinther.

Definitief ontwerp

Hieronder kunt u de definitieve tekeningen inzien. We hebben de Traverse in delen opgeknipt, zodat u precies kunt zien (als aanwonende) hoe uw directe omgeving eruit komt te zien.

Kunst aan de Traverse

Het concept 'de lichtgevende dovenetel' van Carmela Bogman heeft de meeste stemmen gekregen. Lees meer over haar achtergrond en het idee achter het ontwerp (PDF, 376.9 kB).

Afsluitingen rondom herinrichting Traverse fase 2

De gemeente Bernheze start 30 augustus 2021 met de Herinrichting Traverse fase 2 Heeswijk- Dinther. De werkzaamheden bestaan uit twee delen. Het eerste gedeelte betreft de Hoofdstraat tussen Veldstraat en Mgr. van Oorschotstraat. Het tweede gedeelte is de Hoofdstraat tussen Mgr. van Oorschotstraat en Abdijstraat (slinger). Voor elk deel gelden andere verkeerssituaties.

Deel Gouverneursweg/Hoofdstraat tussen Veldstraat en Mgr. van Oorschotstraat

Tijdens de werkzaamheden zijn de Gouverneursweg en Hoofstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit wordt omgeleid via de N279.
Om sluipverkeer door de Balledonk zoveel mogelijk tegen te gaan stelt de gemeente tijdens de werkzaamheden een verkeersproef in. In de Mgr. van Oorschotstraat ter hoogte van het kapelletje plaatsen we een obstakel om doorgaand gemotoriseerd verkeer te weren. Deze verkeersproef duurt vanaf 30 augustus tot 4 maart 2022. De afsluiting rond 4 maart 2022 opgeheven.

Deel Hoofdstraat tussen Abdijstraat en Mgr. van Oorschotstraat

Tijdens de werkzaamheden aan dit deel (slinger) is alleen verkeer mogelijk vanaf Middelrode naar Veghel en vice versa. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Abdijstraat naar de Mgr. van Oorschotstraat te rijden. Tijdens deze fase stellen we een grootschalig omleidingsplan in.
Om te voorkomen dat alle verkeer vanaf de Baron van den Bogaerdelaan via de Balledonk rijdt, sluiten we de Baron van den Bogaerdelaan ter hoogte van Gebr. Dijkhoff af. Dit betekent dat Heeswijk-Dinther vanaf de N279 alleen via de Hulsakker bereikbaar is.
De werkzaamheden aan de slinger starten in week 10 2022.

Wij begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken, maar wij vragen u begrip voor de situatie.

Blijf op de hoogte

Wilt u tussentijds op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Facebook.

Nieuwsbrieven

Documenten

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over de Traverse? Neem dan contact op met de gemeente, Robin van ’t Veer: telefoon 0412-45 88 88 traverse@bernheze.org.