Traverse Heeswijk-Dinther

Verbeelding van de Traverse in Heeswijk-Dinther

De Traverse in Heeswijk-Dinther wordt heringericht. Hiervoor is een nieuw ontwerp gemaakt. Het project Traverse Heeswijk-Dinther betreft de straten Gouverneursweg, Hoofdstraat, St. Servatiusstraat, Raadhuisplein, Edm. Van Dintherstraat en Brouwersstraat, inclusief aansluiting van de zijstraten.

In dit project werken we nauw samen met verschillende belanghebbenden zoals dorpsraad Actief Burgerschap, bewoners, politiek en vakspecialisten.

Er hebben vanaf de start van het project in 2018 vier bewonersbijeenkomsten plaatsgevonden. In aanvulling daarop is de Traverse opgedeeld in verschillende straatdelen om zo persoonlijker met iedereen te kunnen communiceren. Zo zijn er meerdere straatavonden geweest en zijn we met stakeholders en bewoners persoonlijk in gesprek gegaan.

Het nieuwe ontwerp is samen gemaakt waardoor er naast een vernieuwende eigentijdse inrichting ook andere verbeteringen zijn doorgevoerd. Wij zijn hier trots op! Het definitief ontwerp is tot stand gekomen vóór en dóór inwoners van Heeswijk-Dinther.

Definitief ontwerp

Hieronder kunt u de definitieve tekeningen inzien. We hebben de Traverse in delen opgeknipt, zodat u precies kunt zien (als aanwonende) hoe uw directe omgeving eruit komt te zien.

Kunst aan de Traverse

Het concept 'de lichtgevende dovenetel' van Carmela Bogman heeft de meeste stemmen gekregen. Lees meer over haar achtergrond en het idee achter het ontwerp (PDF, 379.7 kB).

Planning

Het projectteam is bezig met de uitwerking van de technische tekeningen en medio zomervakantie start de aanbesteding voor de aannemers van de 1e fase (Raadhuisplaza tot de Abdijstraat), zodat zo snel mogelijk de schop de grond in kan.

Wij houden u op de hoogte van alle stappen die we gaan nemen. Dit is belangrijk, zeker nu we in een specifieke situatie verkeren in verband met het Coronavirus. Bekijk de planning van de werkzaamheden aan de Traverse. (PDF, 415.7 kB)

Blijf op de hoogte

Wilt u tussentijds op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Facebook.

Nieuwsbrieven

Documenten

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over de Traverse? Neem dan contact op met de gemeente, Robin van ’t Veer: telefoon 0412-45 88 88 traverse@bernheze.org.