Traverse Heeswijk-Dinther

Beeld met tekst 'samen van provinciale weg naar dorpsstraat'De Traverse in Heeswijk-Dinther wordt heringericht. Hiervoor is een nieuw ontwerp gemaakt. Het project Traverse Heeswijk-Dinther betreft de straten Gouverneursweg, Hoofdstraat, St. Servatiusstraat, Raadhuisplein, Edm. Van Dintherstraat en Brouwersstraat, inclusief aansluiting van de zijstraten.

In dit project werken we nauw samen met verschillende belanghebbenden zoals dorpsraad Actief Burgerschap, bewoners, politiek en vakspecialisten.

Het nieuwe ontwerp is samen gemaakt waardoor er naast een vernieuwende eigentijdse inrichting ook andere verbeteringen zijn doorgevoerd. Wij zijn hier trots op! Het definitief ontwerp is tot stand gekomen vóór en dóór inwoners van Heeswijk-Dinther.

Definitief ontwerp

Hieronder kunt u de definitieve tekeningen inzien. We hebben de Traverse in delen opgeknipt, zodat u precies kunt zien (als aanwonende) hoe uw directe omgeving eruit komt te zien.

Kunst aan de Traverse

Het concept 'de lichtgevende dovenetel' van Carmela Bogman heeft de meeste stemmen gekregen. Lees meer over haar achtergrond en het idee achter het ontwerp (PDF, 376.9 kB).

Planning fase 3

De gemeente Bernheze is aan de slag gegaan met de contractvoorbereiding en aanbestedingsprocedure van fase 3, het deel vanaf Plein 1969 tot de Torenstraat. In september 2022 is het project aanbesteed en gegund aan de firma van Venrooij uit Weurt. Op 14 augustus 2023 wordt er met de uitvoering van fase 3, Sint Servatiusstraat, gestart. Het project is naar verwachting medio april 2024 gereed.

De gemeente heeft in december 2023 een nieuwsbrief uitgebracht (zie onderaan deze pagina) met al het laatste nieuws over het project. U kunt hier de fasering Traverse Fase 3 (PDF, 134.6 kB) bekijken. Wilt u weten hoe de gehele planning eruit ziet voor Fase 3? Bekijk dan hier de planning (PDF, 896.8 kB).

Meer bomen, biodiversiteit en 3800 m2 minder verharding

Er komt ca. 3800m2 minder verharding in het ontwerp terug. Door het ontharden van de openbare ruimte ontstaat er meer ruimte voor extra bomen. Er komt gras, beplanting, wadi’s en bomen voor terug. Bestaande bomen van mindere kwaliteit worden gekapt. Dat betekent 140 extra bomen in het totale project. Daarbij wordt ook in ondergrondse groeiplaatsen voor de bomen geïnvesteerd.
Het regenwater wordt afgekoppeld van het bestaande gemengde rioolstelsel. Er komt een regenwaterriool en infiltratievoorzieningen. Zodat het direct in de bodem kan infiltreren of naar het slotenstelsel richting het buitengebied kan. Dit zorgt voor minder verdroging en kosten in het zuiveren van het vuilwater.

Nutsvoorzieningen

Ook de nutsbedrijven gaan hun kabels en leidingen vervangen door nieuwe kabels en leidingen. We trekken dus samen op met de nutsbedrijven.

Openbaar vervoer en verkeersmaatregelen

De herinrichting heeft ook invloed op het openbaar vervoer waardoor er verschillende opstapplaatsen voor de bus niet te gebruiken zijn. Hoe dat zit kunt u lezen in het laatste nieuws. Er zijn verschillende verkeersmaatregelen:

Wij begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken maar wij vragen uw begrip voor deze situatie.

Blijf op de hoogte

Wilt u tussentijds op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Facebook.

Nieuwsbrieven

Documenten

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over de Traverse? Neem dan contact op met de gemeente, Robin van ’t Veer: telefoon 0412-45 88 88 traverse@bernheze.org.