Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Bernheze. Tijdens de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder. Wij vragen uw begrip hiervoor. De gemeente Bernheze doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Voor alle werkzaamheden geldt dat weersomstandigheden kunnen leiden tot wijzigingen in de planning.

Kaart met wegwerkzaamheden en omleidingen

Werkzaamheden Raadhuisplein Heeswijk-Dinther

Er vinden werkzaamheden plaats aan het Raadhuisplein in Heeswijk-Dinther tussen huisnummer 20 en 22. We gaan hier het riool en de waterleiding vervangen. We maken de situatie ook meteen klimaatproof door er een gescheiden riolering aan te leggen (vuilwater en regenwater apart van elkaar). De werkzaamheden duren naar verwachting tot 12 oktober. In die periode is de parallelweg en de inrit richting het gilde en Buro Lima gesloten voor alle verkeer.

Werkzaamheden Osseweg en Nistelrodeseweg Heesch

Brabant Water vervangt waterleiding

Brabant Water gaat de waterleidingen vervangen tussen Heesch en Nistelrode. Aannemer Timmermans Infra voert de werkzaamheden uit.

De werkzaamheden (2e fase)

De werkzaamheden aan de tweede fase starten als de Graafsebaan weer open is, op 14 oktober. Vanaf die datum is de Hoogstraat (kruising Nistelrodeseweg-Hoogstraat) 3 dagen afgesloten en niet bereikbaar (omleiding Hoogstraat (PDF, 915.9 kB)). Ook komt er een tijdelijke bushalte op de Graafsebaan voor de buslijnen/reizigers die over de Hoogstraat rijden.

Daarna worden in de week van 21 oktober naast het fietspad/trottoir bushalte op de Nistelrodeseweg werkzaamheden uitgevoerd met een omleiding voor de fietsers (PDF, 1.1 MB). De werkzaamheden duren een week.

Als laatste worden in de Osseweg de leidingen vervangen. Hier wordt een rijstrook afgesloten en het verkeer naar Oss wordt dan via de Graafsebaan omgeleid (PDF, 1.4 MB).

We verwachten dat de werkzaamheden half december 2019 klaar zijn.

Informatie

Woont u in het gebied waar de leidingen vernieuwd worden? Dan ontvangt u een bewonersbrief waarin u meer informatie leest over de werkzaamheden. U vindt daarin ook de gegevens van de contactpersonen. Informatie over de voortgang en planning van de werkzaamheden vindt u op  www.waterstoring.nl/brabantwater of www.brabantwater.nl.