Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Bernheze. Tijdens de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder. Wij vragen uw begrip hiervoor. De gemeente Bernheze doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Voor alle werkzaamheden geldt dat weersomstandigheden kunnen leiden tot wijzigingen in de planning.

Kaart met wegwerkzaamheden en omleidingen

Werkzaamheden Osseweg en Nistelrodeseweg Heesch

Brabant Water vervangt waterleiding

Brabant Water gaat de waterleidingen vervangen tussen Heesch en Nistelrode. Aannemer Timmermans Infra voert de werkzaamheden uit.

De werkzaamheden

De werkzaamheden starten 12 augustus en zijn eind 2019 klaar. In totaal wordt ongeveer 2.600 meter leiding gelegd. Brabant Water probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar moet voor de veiligheid soms een halve rijbaan afzetten.

Informatie

Woont u in het gebied waar de leidingen vernieuwd worden? Dan ontvangt u een bewonersbrief waarin u meer informatie leest over de werkzaamheden. U vindt daarin ook de gegevens van de contactpersonen. Informatie over de voortgang en planning van de werkzaamheden vindt u op  www.waterstoring.nl/brabantwater of www.brabantwater.nl.

Wegwerkzaamheden aan verschillende wegen in Bernheze

Op 15 juli en 19 juni brengen we een slijtlaag (dunne laag steentjes) aan op een aantal wegen en brengen we nieuwe strepen op de rijbaan aan. Daarmee verlengen we de levensduur van het asfalt en verbeteren we de stroefheid en de zichtbaarheid.

Het gaat om de volgende wegen:

  • Achter den Berg in Nistelrode
  • Berkenvenseweg in Loosbroek
  • Heibloemsedijk in Heeswijk-Dinther
  • Hommelsedijk (gedeelte binnen de kom) in Heeswijk-Dinther
  • Vorstenbosscheweg - Nistelrodesedijk (tussen Nistelrode en Vorstenbosch), afzetting met omleiding

Opspattende stenen

De nieuwe slijtlagen kunnen (tijdelijk) problemen opleveren door losliggende opspattende steentjes. Pas daarom uw snelheid aan op straten waar slijtlagen zijn aangebracht. Ook de zwart plakkende bitumen die hierbij wordt gebruikt, kan voor enige overlast zorgen doordat deze aan banden en schoenen blijft plakken. Na 1 tot 2 weken verwijderen we de nog losliggende stenen met een veegauto.

Vragen?

Met vragen of opmerkingen het werk en de planning kunt u contact opnemen met Bert Ceelen, telefoon 14 0412.