Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Bernheze. Tijdens de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder. Gemeente Bernheze doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Wij vragen uw begrip hiervoor. Voor alle werkzaamheden geldt dat weersomstandigheden kunnen leiden tot wijzigingen in de planning.

Herinrichting Noorderbaan Nistelrode

De gemeente Bernheze gaat de kruising Noorderbaan – Kleinwijk – Berghemseweg in Nistelrode opnieuw inrichten. De verkeerslichten worden verwijderd en vervangen door een verhoogd kruisingvlak.

Om de werkzaamheden uit te voeren is het nodig om de kruising af te sluiten voor al het verkeer en om te leiden. De werkzaamheden beginnen op maandag 1 mei 2017 en zijn klaar op vrijdagavond 19 mei. De omleidingen vindt u op www.haalmeeruitdeweg.nl. Het groendepot bij de firma Van Schaijk aan de Berghemseweg is tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de Graafsebaan/Vergaertweg.

Weersomstandigheden kunnen leiden tot wijzigingen in de planning. Met eventuele vragen kunt u contact opnemen met Bert Ceelen van de gemeente Bernheze, telefoon 14 0412.

Nieuwe Hescheweg afgesloten

Op maandag 6 maart 2017 start de reconstructie van de Nieuwe Hescheweg. Deze werkzaamheden duren zes weken (tot 14 april). Het gaat om de hoofdrijbaan vanaf rotonde Brierstraat tot kruispunt Julianasingel.

Omleidingen

Automobilisten worden omgeleid via de N329 (weg van de toekomst) en de Cereslaan. Bewoners en bedrijven blijven vanuit één richting bereikbaar. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de fietsstraat en de Amelsestraat. Bussen krijgen een omleiding via de Willibrordusweg. Passagiers moeten rekening houden met een korte vertraging.

Wat gaat er veranderen?

De huidige rijbaan bestaat uit betonplaten. Door de ongelijke ligging ontstaat geluidsoverlast.
We gaan de hele weg asfalteren, waardoor er minder geluidsoverlast is. Tussen de St. Wilperslaan en de Benedictuslaan komt een dassen- en kleinwildtunnel. Bij de Benedictuslaan maken we een middengeleider voor overstekende recreatieve fietsers.

Vooruitlopend op deze werkzaamheden, is Brabant Water op 20 februari 2017 gestart met het vervangen van de watertransportleiding in de berm. Deze planning is afhankelijk van weersomstandigheden. Na Pasen voert Brabant Water nog kleine werkzaamheden uit.

Meer informatie

Als u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met de heer J. van Alphen, directievoerder namens de gemeente Oss, telefoon 06-14 77 86 42.

Werkzaamheden N279 Veghel richting 's-Hertogenbosch

Actuele informatie over de planning en de omleidingen vindt u op www.werkenaann279noord.nl.