Verkoop reststroken

Reststroken zijn stroken grond die aan de voor-, zij- of achterkant van een perceel liggen en vaak gebruikt worden als groenstrook. Soms liggen daar bijvoorbeeld leidingen in de grond, waar de gemeente of nutsbedrijven eens in de zoveel tijd of in geval van storingen bij moet kunnen. Maar soms hebben we het over echte reststroken grond. Deze stroken zijn niet meer nodig voor de openbare ruimte. Mogelijk kunnen die worden verkocht.

Verkoopprijzen

Bent u eigenaar van een woning en wilt u een stukje gemeentegrond kopen of huren? Dan kijken we eerst of er sprake is van een reststrook en of de strook voor verkoop of verhuur in aanmerking komt. Bij die toets wordt bijvoorbeeld gekeken of er nog ontwikkelingen zijn te verwachten waarvoor de grond nodig is en of er kabels of leidingen liggen.

De verkoopprijs is € 95,- per m2 voor grond naast of achter de woning. Voor stroken voor de voorgevel is de verkoopprijs € 50,- per m2. Huren of een bruikleenovereenkomst afsluiten is in veel gevallen ook mogelijk. Is de reststrook groter dan 125 m², dan stellen we de prijs vast na een taxatie.

Meer informatie

Het bedrijf Intersolum voert dit project voor de gemeente uit. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

  • Marieke Brock, telefoon 06- 31 72 27 45;
  • Yvonne Peeters, telefoon 06- 46 95 41 27;
  • U kunt ook een mail sturen met uw vraag naar gemeente@bernheze.org ter attentie van Marieke Brock of Yvonne Peeters.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u een aanvraag voor de aankoop van een reststrook indienen (PDF, 35.3 kB).

Tijdelijke regeling voor de verkoop, verhuur en bruikleen van reststroken 2020 (PDF, 81.2 kB)