Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Verkoop reststroken

Reststroken zijn stroken grond die aan de voor-, zij- of achterkant van een perceel liggen die vaak gebruikt worden als groenstrook. De grond is eigendom van de gemeente. U kunt deze grond kopen van de gemeente.

Verkoopprijzen

Bent u eigenaar van een woning en grenst uw perceel aan een reststrook van de gemeente? Dan kunt u nu uw kavel uitbreiden en deze strook tegen een verlaagde prijs kopen. De verkoopprijs tijdens de projectperiode is € 95,- per m2 voor grond naast of achter de woning. Voor grond gelegen voor de voorgevel is de verkoopprijs € 50,- per m2. De reststrook moet wel kleiner zijn dan 125 m². Is de strook groter, dan stellen we de prijs vast na een taxatie.

Meer informatie

Het bedrijf Intersolum voert de inventarisatie voor de gemeente uit. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met Paul Steggink, telefoon 06 46 95 41 27 of Marieke Brock, telefoon 06 31 72 27 45. U kunt ook een mail sturen met uw vraag naar gemeente@bernheze.org ter attentie van Paul Steggink of Marieke Brock.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u een aanvraag indienen (PDF, 27.3 kB).

Tijdelijke regeling voor de verkoop, verhuur en bruikleen van reststroken 2019 (PDF, 92.8 kB)