Omgevingsvisie Bernheze

beeldmerk omgevingsvisie

In Bernheze is het fijn wonen en leven. Dat willen we ook in de toekomst. Voor onszelf en voor volgende generaties Bernhezenaren. Daarom willen wij vooruit kijken en keuzes maken voor de toekomst. Keuzes over onderwerpen die ons allemaal aangaan.

Hoe gaan we om met het buitengebied en de groenvoorziening in de kernen? Waar vinden we ruimte voor nieuwe woningen en werkplekken? Hoe zorgen we voor mooie, schone en veilige buurten? Hoe komen we vlot, veilig en gezond op ons werk en op school? Waar moet ruimte zijn om te sporten en te recreëren? Hoe gaan we om met duurzaamheid?

Kortom, hoe willen we dat Bernheze er in 2040 uitziet? Deze keuzes leggen we vast in de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een instrument van de Omgevingswet.

Bekijk de video over de omgevingsvisie

Doe mee, denk vooruit

De omgevingsvisie maken we samen met inwoners, ondernemers, instellingen, verenigingen, belangenorganisaties van Bernheze. Maar ook met organisaties als het Waterschap, de GGD en de Veiligheidsregio.

Dat doen we in verschillende fases. In iedere fase is er ruimte om mee te denken en mee te praten. Zo werken we samen toe naar een omgevingsvisie die in 2023 door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

SamenBernheze.nl

Volg de totstandkoming van de omgevingsvisie op samenbernheze.nl

Ook meedenken over de omgevingsvisie?

Wilt u betrokken worden bij het vormen van de omgevingsvisie? Laat ons dat weten door een mail te sturen naar omgevingsvisie@bernheze.org.