Uittreksel BRP

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring van de gemeente dat u in Bernheze woont. Hierop staan uw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats, geboortedatum en waar nodig andere gegevens. U heeft bijvoorbeeld een uittreksel nodig als u zich wilt inschrijven bij een woonstichting, als u uw kenteken wilt overschrijven of bij een huwelijk of echtscheiding.

Voor wie kunt u het aanvragen?

U kunt een uittreksel BRP aanvragen voor:

  • Uzelf
  • Uw kind dat jonger is dan 16 jaar en op hetzelfde adres woont als u
  • Iemand die u gemachtigd heeft

Machtiging

Wilt u een uittreksel aanvragen voor iemand anders, dan heeft u een machtiging en een kopie van het identiteitsbewijs van deze persoon nodig. De persoon voor wie u het uittreksel aanvraagt, moet het machtigingsformulier algemeen invullen en ondertekenen. U krijgt het uittreksel direct mee.

Geld of uw pinpas. U betaalt direct bij de aanvraag.

Auto op naam zetten met buitenlands rijbewijs

Staat er geen BSN op uw paspoort of de identiteitskaart, dan is er aanvullend een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) nodig. Dit uittreksel moet u aanvragen bij de gemeente en mag niet ouder zijn dan drie maanden. Vraag wel om een uittreksel met BSN. Gemeenten geven dit niet automatisch af. Kortom, het is mogelijk om een auto op naam te zetten met een buitenlands rijbewijs. U moet in alle gevallen wel in de Basisregistratie Personen staan en een uittreksel BRP meenemen.

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak een afspraak.