Gezondheidsverklaring

In een aantal gevallen heeft u bij de aanvraag van uw rijbewijs een gezondheidsverklaring van het CBR nodig. In deze verklaring beantwoordt u vragen over uw gezondheid. U heeft een gezondheidsverklaring nodig als:

  • u een praktijkexamen wilt doen voor het auto-, motor-, vrachtauto-, bus- of T-rijbewijs
  • uw rijbewijs op of na uw vijfenzeventigste verjaardag verloopt
  • u een medische beperking heeft
  • u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus nodig heeft

Gezondheidsverklaring aanvragen

Op de website van het CBR kunt u, via onderstaande link/button, een gezondheidsverklaring aanvragen. Hieraan zijn kosten verbonden (zie onderaan deze pagina).

Gezondheidsverklaring online aanvragen bij het CBR (met DigiD)

Wilt u liever schriftelijk een gezondheidsverklaring aanvragen? U dient hiervoor naar het gemeentehuis te komen. Maak daarvoor een afspraak:

Afspraak maken

Let op: De verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring duurt waarschijnlijk langer dan een online aanvraag via Mijn CBR. Ook kunt u zonder DigiD de status van de verwerking niet volgen op Mijn CBR.

Wanneer u de gezondheidsverklaring van het CBR heeft ontvangen, kunt u uw rijbewijs aanvragen. Op de website van het CBR leest u hoe lang het duurt voor u de gezondheidsverklaring krijgt.

Medische keuring

Soms moet u bij de gezondheidsverklaring een keuringsverslag laten invullen door een arts. Het CBR laat u dit dan weten en verwijst u door naar een arts.

Prijs

€ 44,50