Paspoort

U kunt een paspoort op afspraak persoonlijk aanvragen bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort afhalen. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig, een paspoort voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

Afspraak maken

Meenemen

  • Een recente kleurenpasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen
  • Alle reisdocumenten (paspoort, Nederlandse identiteitskaart) die nog in uw bezit zijn of die nog niet ongeldig gemaakt zijn.
  • Minderjarigen moeten bij hun aanvraag het formulier toestemming reisdocument minderjarige (PDF, 35.3 kB) én een geldig legitimatiebewijs van beide ouders meenemen. Als de ouders meekomen kunnen ze de schriftelijke toestemming bij het gemeentehuis invullen.

Prijs

Kosten paspoort personen vanaf 18 jaar (10 jaar geldig)
Product Prijs
Paspoort (ook vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort) € 64,75
Extra kosten voor spoedaanvraag € 47,55
Zakenpaspoort (66 pagina's dik in plaats van 34) € 64,75
Kosten paspoort personen tot 18 jaar (5 jaar geldig)
Product Prijs
Paspoort (ook vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort) € 51,45
Extra kosten voor spoedaanvraag € 47,55
Zakenpaspoort (66 pagina's dik in plaats van 34) € 51,45

U kunt hiervoor op het gemeentehuis pinnen.

Paspoort kwijt

Bent u uw paspoort kwijt of is het gestolen? U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dit is gratis en kan digitaal.

Spoedaanvraag

Heeft u uw paspoort snel nodig, dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u het paspoort vóór 14.00 uur aanvraagt, kan het document de volgende werkdag worden geleverd.

Kinderen bijschrijven niet meer mogelijk

Kinderen moeten een eigen paspoort of identiteitskaart hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. U kunt uw kinderen niet in uw paspoort laten bijschrijven. Alle bestaande bijschrijvingen zijn ongeldig.