Identiteitskaart

U kunt een identiteitskaart op afspraak persoonlijk aanvragen bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind(eren)? Dan moet uw kind bij de aanvraag aanwezig zijn.

Na 5 werkdagen kunt u uw identiteitskaart afhalen. U kunt hiermee naar de meeste landen binnen Europa reizen. De identiteitskaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. De identiteitskaart voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

Afspraak maken

Meenemen

  • Een recente kleurenpasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen
  • Alle reisdocumenten (paspoort, Nederlandse identiteitskaart) die nog in uw bezit zijn of die nog niet ongeldig gemaakt zijn. 
  • Minderjarigen jonger dan 12 jaar moeten bij hun aanvraag het formulier toestemming reisdocument minderjarige (PDF, 35.3 kB) én een geldig legitimatiebewijs van beide ouders meenemen. Als de ouders meekomen kunnen ze de schriftelijke toestemming bij het gemeentehuis invullen.

Prijs

Prijzen identiteitskaart
Product Prijs Geldigheidsduur
Identiteitskaart jonger dan 18 jaar € 28,60 5 jaar
Identiteitskaart vanaf 18 jaar € 50,65 10 jaar
Spoedtoeslag € 47,55  

U kunt hiervoor op het gemeentehuis pinnen.

Identiteitskaart kwijt

Bent u uw paspoort kwijt of is het gestolen? U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dit is gratis en kan digitaal.

Spoedaanvraag

Heeft u uw identiteitskaart snel nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u de identiteitskaart vóór 15.00 uur aanvraagt, wordt het document de volgende werkdag geleverd.