Paspoort

Aanvragen

U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen. Voor zowel het aanvragen als het ophalen maakt u een afspraak. Dit kan online of telefonisch. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig, een paspoort voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

Meenemen

 • Alle paspoorten en identiteitskaarten die u heeft (ook verlopen en buitenlandse documenten).
 • Een kleurenpasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen. De foto mag niet ouder zijn dan 6 maanden.
 • Geld of uw pinpas. U betaalt direct bij de aanvraag.

Aanvullend voor kinderen tot 18 jaar

Kinderen onder de 18 jaar hebben toestemming nodig van alle ouder(s)/gezaghouder(s) voor de aanvraag van een paspoort. Dit kan op drie manieren:

 • DigiD: u vult de digitale toestemmingsverklaring in. Dit kunnen ook beide ouders vooraf doen. Doe dit vóór het aanvragen van het paspoort. De toestemming blijft maximaal twee maanden geldig. Hierna wordt deze vernietigd.
 • Persoonlijk: beide ouders/gezaghouders komen met het kind mee om het paspoort aan te vragen. Beide ouder(s)/gezaghouder(s) nemen een geldig identiteitsbewijs mee. Dan wordt er een toestemmingsverklaring ter plekke ingevuld. Let op! Ook bij het afhalen van het paspoort dient het kind mee te komen.
 • Schriftelijke toestemming: de ouder/gezaghouder die niet meekomt vult de toestemmingverklaring in. De andere ouder/ gezaghouder en het kind nemen de ingevulde toestemmingsverklaring en een geldig identiteitsbewijs van beide ouders mee. Dus geen kopie.

Thuis bezorgen

Wilt u dat wij uw paspoort of identiteitskaart thuis bezorgen, dan kunt u dat bij de aanvraag aangeven.
De firma Dynasure bezorgt de documenten op maandag t/m zaterdag.

Paspoort kwijt

Bent u uw paspoort kwijt? Dan hoeft u geen aangifte meer te doen bij de politie. Is er sprake van een misdrijf, dan adviseren wij u om wel aangifte te doen bij de politie. U bent verplicht om bij de gemeente te melden dat u uw paspoort of identiteitskaart niet meer heeft. Dat kunt u direct online doen. Zo voorkomen we samen identiteitsfraude.

Vermissing paspoort doorgeven

Spoedaanvraag

 • Heeft u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het paspoort vóór 14.00 uur aanvraagt, dan kunt u het de volgende werkdag ophalen.
 • Heeft u uw oude paspoort niet meer? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. De aanvraag duurt dan waarschijnlijk wat langer.
 • Vertrekt u vandaag al? Neem dan contact op met de Marechaussee voor een noodpaspoort.

Paspoort ophalen

 • Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen bij de receptie in het gemeentehuis.
 • Voor het ophalen van uw paspoort moet u een afspraak maken.
 • U haalt uw paspoort persoonlijk op bij de gemeente. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 18 jaar.
 • Heeft u nog een oud reisdocument? Dan moet u dit inleveren bij het ophalen van uw nieuwe paspoort.
 • Het paspoort moet u binnen 3 maanden op halen. Daarna wordt het document vernietigd. Wilt u na deze periode toch een paspoort? Dan moet u een nieuwe aanvraag doen en opnieuw betalen.

Prijs

Kosten paspoort personen vanaf 18 jaar (10 jaar geldig)
Product Prijs Spoedaanvraag
Paspoort € 77,85 € 53,00
Zakenpaspoort (66 pagina's dik in plaats van 34) € 77,85 € 53,00
Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort** € 58,85 € 53,00

* Vraagt u meerdere paspoorten of identiteitskaarten tegelijk aan (bijvoorbeeld voor andere leden van uw gezin), dan kost het thuisbezorgen € 16,70 + € 3,50 voor elk extra paspoort/identiteitskaart.

** Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. De geldigheid is gerelateerd aan status en verblijfsdocument.

 Kosten paspoort personen tot 18 jaar (5 jaar geldig)
Product Prijs Spoedaanvraag
Paspoort € 58,85 € 53,00
Zakenpaspoort (66 pagina's dik in plaats van 34) € 58,85 € 53,00
Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort (ook vanaf 18 jaar)** € 58,85 € 53,00

* Vraagt u meerdere paspoorten of identiteitskaarten tegelijk aan (bijvoorbeeld voor andere leden van uw gezin), dan kost het thuisbezorgen € 16,70 + € 3,50 voor elk extra paspoort/identiteitskaart.

** Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. De geldigheid is gerelateerd aan status en verblijfsdocument.