Internationale werknemers

Welkom in Nederland, welkom in de gemeente Bernheze. Op deze pagina vindt u alle basisinformatie die u helpen tijdens uw verblijf in Nederland. Wij wijzen u graag op Work in NL, waar veel algemene informatie te vinden is over uw verblijf in Nederland.

 • Inschrijven

  Als u langer dan vier maanden in Bernheze wilt wonen of werken, dan moet u zich inschrijven bij de gemeente. Inschrijven betekent dat u zich laat registreren in het Basis Register Personen (BRP).

 • Medische zorg

  Als u in Nederland woont en werkt moet u weten hoe de medische zorg hier geregeld is. Hier leest u hoe u een huisarts en tandarts regelt, wanneer u een ziekenhuis bezoekt en hoe een ziektekostenverzekering werkt.

 • Nederlands leren

  Om mee te kunnen in het dagelijkse leven in Nederland, is het belangrijk om de Nederlandse taal te leren. Op deze manier kunt u goed met anderen communiceren.

 • Werken in Nederland

  Als u in Nederland gaat werken heeft u vaak een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Ook is het goed om uw rechten te kennen zodat u niet uitgebuit wordt.

 • Uittreksel BRP

  Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Bernheze woont? Vraag dan een uittreksel BRP aan.

 • Wonen

  Als u in Nederland komt werken, heeft u een verblijfplaats nodig. U kunt bijvoorbeeld een huis of een kamer huren. Op deze pagina leggen wij u uit welke mogelijkheden er zijn.

 • Kinderen

  Als u kinderen heeft is het goed om te weten hoe het schoolsysteem in Nederland in elkaar zit en welke mogelijkheden er zijn voor kinderopvang.

Huisvesting van arbeidsmigranten 

Wilt u als particulier of ondernemer internationale werknemers huisvesten binnen de gemeente Bernheze, dan moet u weten dat dit aan regels gebonden is. U leest daar meer over in Huisvesting arbeidsmigranten Bernheze (DOCX, 19.5 kB).