Huurwoningen

Zoekt u een huurwoning in Heesch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Nistelrode, Vorstenbosch? In de gemeente Bernheze zijn enkele woningcorporaties actief, die zich vooral richten op goedkope en betaalbare huurwoningen. Dit zijn Mooiland, Kleine Meierij en Brabant Wonen . Wilt u zich aanmelden voor een huurwoning, dan kunt u contact opnemen met deze woningcorporaties.

Daarnaast bieden diverse commerciële partijen huurwoningen aan in het duurdere segment. Neem hierover contact op met makelaars in de regio.

Wet goed verhuurderschap

Vanaf 1 juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap van kracht. In deze wet staan regels waaraan verhuurders zicht moeten houden. Deze wet moet ongewenst gedrag van verhuurders voorkomen. Denk hierbij onder meer aan het vragen van een te hoge borg, discriminatie en bedreiging. Verder moeten arbeidsovereenkomst en huurovereenkomst worden gescheiden om arbeidsmigranten minder afhankelijk van hun werkgever te maken.

Ga voor meer informatie over de aanpak van woondiscriminatie naar de website van de overheid.

Melding doen

U kunt, al dan niet anoniem, bij de gemeente een melding doen als een verhuurder zich niet aan de regels van goed verhuurderschap houdt. U kunt een e-mail sturen naar het algemene e-mailadres van de gemeente. Wilt u anoniem een melding doen? Stuur dan een brief naar: Gemeente Bernheze, Postbus 19, 5384 ZG Heesch.