Huurwoningen

Zoekt u een (sociale) huurwoning in Heesch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Nistelrode of Vorstenbosch? In de gemeente Bernheze zijn diverse woningbouwcorporaties actief. Zij richten zich vooral op betaalbare huurwoningen.

De corporaties die actief zijn binnen onze kernen zijn Mooiland, BrabantWonen en Joost. Wilt u zich aanmelden voor een huurwoning, dan kunt u contact opnemen met deze woningcorporaties.

Aanbod huurwoningen

Vanaf half mei 2024 zullen alle corporaties in de regio Noordoost-Brabant hun woningen aanbieden via de website www.thuispoort.nl.

Daarnaast bieden diverse commerciële partijen huurwoningen aan in het duurdere segment. Neem hierover contact op met makelaars in de regio.

Een melding doen of klacht indienen

U kunt (ook anoniem) een melding bij de gemeente doen wanneer een verhuurder zich niet aan de regels houdt. Meer informatie daarover, en hoe u een melding kunt doen, vindt u op de pagina Melding of klacht over verhuur van een woning.

  • Wet Goed Verhuurderschap - vanaf 1 juli 2023 is deze wet van kracht. Hierin staan regels waaraan verhuurders zich moeten houden. Zo mogen ze bijvoorbeeld geen waarborgsommen vragen die te hoog zijn.
  • Doelgroepenverordening - de gemeenteraad stelde in 2023 deze verordening vast. Hierin staan regels die ervoor moeten zorgen dat woningen niet verhuurd of verkocht worden aan mensen die een duurder huis kunnen betalen. Deze regels gelden niet voor sociale (midden)huurwoningen en koopwoningen.

Zie ook