Inburgering

Komt u van buiten de Europese Unie in de gemeente Bernheze wonen en heeft u een verblijfsvergunning? Dan is de kans groot dat u moet inburgeren. Dat betekent dat u de Nederlandse taal leert. U leert ook hoe Nederlanders wonen, werken en leven.

Inburgeringsplan

Wij stellen samen met u een persoonlijk inburgeringsplan op, afgestemd op uw vaardigheden en mogelijkheden. De inburgeringstermijn is 3 jaar. Dit betekent dat u binnen 3 jaar het inburgeringsexamen moet doen. Haalt u het examen? Dan bent u ingeburgerd.

Welke situatie geldt voor u?

Verblijfsvergunning op of na 1 januari 2022

Wij sturen u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. U hoeft dus zelf niets te doen. Wij gaan als gemeente uw inburgering begeleiden en maken samen met u een plan hoe u mee kunt doen in Nederland.

Verblijfsvergunning voor 1 januari 2022

Lees dan op www.inburgeren.nl hoe u moet inburgeren. Wilt u graag hulp van ons als gemeente bij het inburgeren? Neem dan contact met op ons en leg uw situatie uit. Wij nodigen u dan uit voor een gesprek.

Kosten inburgering

Wij regelen en betalen de kosten voor het inburgeren voor asielmigranten. Bent u geen asielmigrant? Maar een gezinsmigrant of een andere migrant? Dan betaalt u de kosten zelf. U kunt hiervoor geld lenen bij DUO. Kies bij voorkeur een school met het keurmerk inburgering. U weet dan zeker dat u goed les krijgt en uw examen kunt halen. De gemeente helpt u graag met het maken van een goede keuze.

Samenwerking Meierijstad

Voor de uitvoering van de Wet inburgering werken wij samen met gemeente Meierijstad. Zij verzorgen de begeleiding  en kunnen u helpen met de inburgering

Vragen?

Mocht u vragen hebben, stuur dan een mail naar: Inburgering@meierijstad.nl